Elvis Prisli ponovo na sceni putem holograma

0
Legenda rock’n’rolla Elvis Prisli, putem nove hologramske tehnologije ponovo će se naći u filmovima, televizijskim emisijama ali i na koncertima.
Elvis Prisli, foto Profimeida
Elvis Prisli, foto Profimeida

Produkcijska kuća Digital Domain Media Group objavila je da će američki pevač, koji je preminuo 1977. godine u 42. godini života, virtuelno nastupati zahvaljujući novoj tehnologiji koja je 90.000 obožavatelja oduševila vrlo uverljivim digitalnim oživljavanjem repera Tupaka na muzičkom festivalu Coachella nedavno održanom u Kaliforniji.

Produkcijska kuća Digital Domain najavila je da će Elvisa oživeti u emisijama uživo, na televiziji i na internetu, u saradnji sa Elvis Presley Enterprises, kompanijom koja poseduje izvođačka prava.

- Ovo je novi i uzbudljiv način oživljavanja Elvisove magije i muzike. Njegovi stari obožavatelji će biti iznova oduševljeni, a novi će na virtualan način doživeti Elvisa kao izvođača - rekao je izvršni direktor Elvis Presley Enterprisea Džek Soden.


Digital Domain je specijalizovana kompanija za izradu kompjuterski generisanih ljudskih likova i sarađivala je na filmovima kao što su X-Men, TRON:Legacy i Curious case of Benjamin Button.

Tijana Radovanović

makonda-tracker