Džon Travolta: Biseksualac, manijak ili žrtva laži

0
Glumca Džon Travoltu dvojica masera optužila su da ih je seksualnozlostavljao i zbog toga od njega potražuju dva miliona dolara. Priče onjegovoj biseksualnosti ispredaju se već decenijama.
Džon Travolta, foto: Guliver, Profimedia
Džon Travolta, foto: Guliver, Profimedia

Svaki put kada se oseti nedostatak skandala u životu holivudskih zvezda, aktivira se priča o sramotnom ponašanju Džon Travolte (58) i tome da li on jeste ili nije biseksualac. Zapravo, slavni glumac optuženje za seksualno uznemiravanje dvojice masera koji od njega potražuju odštetu od po dva miliona dolara. Nepoznati muškarac navodno je sredinom januara pozvao jednog od masera i ponudio mu da za poveću svotu novca izmasira važnog klijenta, a kada je ušao u automobil, video je da je njegov klijent čuveni umetnik.

Nakon što su se odvezli u hotelna Beverli Hilsu, čim su ušli u sobu John je počeo da mu dodirujegenitalije i pokušavao da ga nagovori na seks. Anonimni mladić jeodbio nepristojnu ponudu, što je glumca razljutilo, pa ga je oterao i daomu poveću svotu novac u zamenu za ne obelodanjuje incident. Međutim, očigledno da ta cifra nije bila dovoljna jer je ubrzo pristigla tužba na glumčevu adresu.

Posle objavljivanja ove vesti, javio se i drugimaser koji je takođe podneo tužbu protiv Travolte zbog zlostavljanja. Ovaj incident se krajem januara navodno dogodio u Atlanti, a glumac je mladića pokušao da uhvati za penis. Svi su zanemeli od neverice, ali usledilo je i blago otrežnjenje. Obojicu masera zastupa isti advokat iz Los Anđelesa i tužbu su anonimnopodneli pod lažnim imenom John Do.

Travoltini advokati tvrde da maseri traže svojih 15 minuta slave i najavili su kontra tužbe nazvavši takve optužbe apsurdnim i smešnim, pošto je i u jednom i u drugom slučaju njihov klijent bio hiljadama kilometara daleko od mesta dešavanja. Kao dokaz za prvu optužbu glumac je priložio novine ukojima su objavljene njegove fotografije iz Njujorka, a dao je i račun izjednog restorana u kojem je ručao. I sam Travolta se obratio novinarima i kratko rekao: Sve su to sranja.

Ova svedočenja samo su još jedna u nizu glasina koje kruže Holivudom da je popularni glumac homoseksualac i da je njegov brak sa glumicom Keli Preston (49), s kojom je pre dve godine dobio i trećeg sina, samoparavan. Da li mu veruje i kako, to samo ona zna, ali nedavno je rekla da je zahvaljujući njemu uspela da pobegne iz pakla droge i alkohola.

Međutim, teško da bi i jedan čovek na ovom svetu uspeo da ostane imun na sumnje pogotovo posle brojnih optužbi. Nedavno je Robert Rendolf, autor knjige o manje poznatim detaljima iz života javnih ličnosti, otkrio je da je Travolta samo jedna od mnogih zvezda kojakrije svoje naklonosti prema istom polu. A pre dve godine list National Enquirer objavio je da glumac plaća seks muškim prostitutkama. Ne pričaju samo maseri i prostitutke kako ih zvezda filma Briljantin pipkala, već i njihovi prijatelje, a nađe se poneki i sa brdovitog Balkana.

Tako je u javnosti plasirana priča i hrvatskog fizioterapeuta Krešimira Abičića koji je dvanaest godina radio kao maser u salonu u Njujorku. On tvrdi da priče njegovih kolega nisu bez osnove pa je u intervjuu koji je prošle godine dao Večernjem listu ispričao da se seća anegdote od pre šest godina kada je Travolta došao kod njegovog prijatelja na tretman i tom prilikom ga dodirivao.

- Moj prijatelj je bio u šoku. Na sreću, ja tog dana nisam radio - rekao je tada Krešimir i otkrio da je njegovog druga Travolta nagovarao na seks, a da su zbog želje da izbegnu skandal to čuvali u tajnosti.

Da li je bilo zlostavljanja ili ne, na sudu je da presudi, na optuženom da se brani, a tužiocu da dokaže tvrdnje. Ako su optužbe istinite, kakav čovek treba da bude da na takav način povređuje i obmanjuje svoju porodicu, ali i te mladiće, a ako su posredi laži, postavlja se pitanje gde je granica ljudskog nemorala i šta sve pojedinci nisu spremni da urade za trenutak slave i medijske pažnje. Običnom smrtniku preostaje samo da čeka ishod i prikloni se jednoj ili drugoj strani, a pomalo i da ubije dosadu tuđim mukama.


Moni Marković

makonda-tracker