Vladimir Mandić: Nadam se da je proganjanju kraj

0
Rukometaš Partizana Vladimir Mandić priča kako već godinu dana nema mira zbog anonimne devojke koja ne odustaje od svojih tvrdnji da mu je sestra
Vladimir Mandić, Foto: Vladimir Šporčić
Vladimir Mandić, Foto: Vladimir Šporčić

Kao u dobrom holivudskom trileru, rukometaš Partizana Vladimir Mandić (32) našao se na meti devojke koja nije samo njegova puka obožavateljka, već navodno sestra po ocu. Poznati sportista već godinu dana zbog toga ima ozbiljan problem i ne može mirno da spava, pošto dotična osoba ne odustaje od svoje priče koja mu zagorčava život.

- Stvarno nikome nisam želeo da govorim o tome, ali sada kad se to saznalo imam potrebu da kažem šta se zapravo desilo. Sve je počelo pre godinu dana kada mi je ta devojka prišla nakon jednog treninga. Mislio sam da samo želi da se slika sa mnom, ali kada je počela priču da mi je sestra po ocu, prvo što sam pomislio jeste da je reč o skrivenoj kameri. Međutim, pošto sam uvideo da je veoma uporna u svojim tvrdnjama, pokušao sam da joj objasnim da nikako ne može da mi bude sestra i da sam ja rođen u Sarajevu, a ne na Kosovu, kako ona tvrdi. I moj otac Momčilo čuo je za te priče, ali jedino što može jeste da se nasmeje. On nema vanbračne dece, a osim mene ima starijeg sina Aleksandra. Uprkos mojim objašnjenjima devojka je ostajala pri svome - započinje priču Vlada.


- Ta devojka živi u Beogradu, ali ne želim da kažem njeno ime jer sam saznao da ima psihičke probleme i da se lečila u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti Dr Laza Lazarević. Jednom prilikom u želji da skrene pažnju na sebe popela se i na haubu mog automobila. Najzanimljivije je što mi uopšte ne traži novac, već samo insistira na tome da smo brat i sestra. Nije mi pretila, a i da jeste, nemam nikakav strah od toga, već mi je neprijatno jer sam posle treninga ili utakmice, kad je dolazilo do nemilih situacija, uvek bio sa nekim u društvu. Jednostavno, ne znam više kako da se ponašam pošto sve već prevazilazi granice mog strpljenja. Ne plašim se da će nauditi mojoj porodici jer su oko mene svi dovoljno zaštićeni i ne može baš svako da im priđe. Ali čuo sam da nisam jedina njena žrtva jer je identične probleme imao i fudbaler Ivan Tomić koga je takođe progonila - ističe Mandić koji je već imao problem sa napadnim obožavateljkama.
- I ranije je bilo situacija kad su mi devojke veoma napadno prilazile i znam kako mogu biti uporne da bi došle do mog broja telefona, ali sve to, budući da sam javna ličnost, shvatam kao deo posla. Pre osam godina takođe se pojavila jedna devojka koja je govorila da je moja sestra pa je tim povodom čak dala i izjavu. Ona je tvrdila da imamo isto prezime, ali se na kraju ispostavilo drugačije, a njoj je bio cilj samo da se pojavi u medijima - smatra popularni sportista koji što pre želi da zaboravi ovu ružnu epizodu u svom životu.
- Ne želim da bilo ko pomisli kako se rugam osobi koja ima zdravstvene probleme jer mi to nije namera i veoma mi je žao zbog svega. Jedino što želim jeste da se sve ovo što pre zaboravi. Trudio sam se da je izbegavam i pošto je već dvadeset dana nisam sreo, iskreno se nadam da je proganjanju kraj. Ako se nastavi, biću prinuđen da slučaj prijavim policiji jer sam do sada imao razumevanja samo zato što je u pitanju osoba koja nije psihički stabilna - završava Mandić koji uskoro otvara kafe restoran Aleksandrija u Yu Biznis Centru na Novom Beogradu. 

 

Jelena Kulović

 

makonda-tracker