Novi fosili posle gubitka bubnjara ipak idu dalje

0
Iako je skrhana zbog gubitka supruga i bubnjara Novih fosila Nenada Šarića, pevačica Sanja Doležal trebalo bi sa ostatkom benda da krajem juna nastupi u Sloveniji
Novi fosili, foto: Story press
Novi fosili, foto: Story press

Kako piše Jutarnji list, Sanja se poslednjih nedelja posvetila deci i trudi se da pred njima sakrije svoju tugu a zaplače u trenucima kad je Luka i Lea ne vide, jer je svesna da život mora ići dalje. Zbog toga je Rajku, Zecu i Marinku Colnagu nedavno rekla kako će nastojati da smogne snage za povratak. Njen suprug i bubnjar Novih fosila Nenad Šarić Brada preminuo je 3. maja u karlovačkoj bolnici od posledica moždanog udara, a šest dana kasnije brojni prijatelji oprostili su se od njega na zagrebačkom Mirogoju baš na pevačicin rođendan.

- Sanja je hrabra i čvrsta poput Jovake Orleanke. Iako je prepuna tuge, boli i suza zbog preranog odlaska našeg dragog Neneka, ona pronalazi snagu u sebi i reči utehe za Zeca, Marinka i mene - priča Rajko Dujmić za ove novine, koji još uvek ne može da se pomiri sa gubitkom bliskog prijatelja.

Fosili su u vreme tragedije otkazali dogovorene koncerte i nije im bilo važno što su zbog toga izgubili honorare.

- Ko bi tada uopšte i pomišljao na novac? Umesto toga nastojali smo Sanji, njenom i Bradinom sinu Luki i kćerki Lei maksimalno biti pri ruci. Bradin odlazak sve nas je zatekao, svi smo trebali vremena da se saberemo i odlučimo kako ćemo i hoćemo li uopšte nastaviti dalje. Odluku o tome prepustili smo Sanji, a mi dečki, dogovorili smo se da ćemo poštovati sve što ona odluči - priča Vladimir Kočiš Zec, koji se sa Sanjom, baš kao i ostali članovi benda, svakodnevno čuje i vidi.

Ako bude sve po planu, popularni zagrebački bend na scenu se vraća krajem juna na koncertu koji treba da održe u Sloveniji, a od Sanje zavisi hoće li na tom nastupu Novi fosili premijerno izvesti pesmu što je Rajko napisao potresen odlaskom Nenada Šarića Brade.

- Pesmu sam napisao tri dana nakon Nenadove sahrane, a samo nekoliko sati kasnije i sam sam zbog problema sa srcem završio u bolnici. Jer, nakon poslednjeg stiha osećao sam se kao da me duša napušta. Mislio sam da ću ući u voz za večnost bez povratne karte u džepu. Pesma posvećena Nenadu jednostavno je izašla iz mene, iz mojih emocija i moje boli. U stihovima ne spominjem ničije ime, nego pričam o tome kako je ovde na zemlji ostalo tužno srce jer je neko drag otišao gore, na nebo, te mu poručujem kako ga trebam do neba – poverio je ovaj kompozitor koji svoju pesmu još nije pokazao prijateljima iz Novih fosila.

 

 

makonda-tracker