Počinje Mikser festival

0
U petak, 25. maja u 12 časova simbolično se otvaraju kapije Mikser festivala, a 2500 učesnika pretvoriće Savamalu Savamalu u kretaivnu laboratoriju tokom devet festivalskih dana.

Muzički program na otvaranju Mikser festivala biće organizovan na dve lokacije. Na platou ispred Brankovog mosta nastupiće AKUD Ivo Lola Ribar, sa početkom u 22 časa i 30 minuta, dok će Anja Đorđević održati nastup pod nazivom Šlageri sa šlagom, na Stovarištu u Mostarskoj ulici, sa početkom u 22 časa.

Na ovogodišnjem Mikseru muzički program će biti zastupljen na više lokacija: Mikser Tuborg Stage (Stovarište, Mostarska 5), Mikser House Stage (Karađorđeva 46), Dis-patch: Tri-trećine (dvorište u Mostarskoj), Garage fire! sa tvrdim gitarskim zvukom (dvorište u Mostarskoj), Converse Parobrod bina, na kojoj će biti zastupljeni aktuelni domaći izvođači (parobrod Župa, savsko priobalje), Red Bull corner za koji je ekipa iz Jungle Tribe-a osmislila žanrovski raznovrstan program, a festivalskim sadržajima će se priključiti i programi koje organizuju savamalski klubovi: Mladost, koji proslavlja dve godine postojanja uz vikend DJ maraton, Čorba kafe, koji će se pobrinuti za rok zvuk, Krug koji će povodom svečanog otvaranja u četvrtak, petak i subotu pripremiti izvrstan elektro muzički program, kao i klubovi Apartman, Brankow i drugi.

Svi sadržaji Mikser festivala besplatni su za posetioce. Festival se odvija širom Savamale od 25. maja do 2. juna.

Izložbene postavke na Mikser festivalu u zgradi Beogradske zadruge (Brisani prostor, Najlepša zgrada, The good, the bad and the overhead) i hotelu Bristol (izložbe industrijskog dizajna Ghost project i Young Balkan Designers), otvorene su svakog dana od 12 do 23 časa (osim 25. maja, kada će se zgrada Beogradske zadruge za posetioce biti dostupna nakon svečanog otvaranja od 22 časa), dok će Mikser Expo Highlights u Mikser Hausu biti otvoren od 25. do 30. maja, radnim danima od 17 do 22 časa, a vikendom od podneva do ponoći. Svi ostali sadržaji su dostupni posetiocima svakog dana od 12 sati do ponoći.

makonda-tracker