Milan Popović i kompanija Microsoft u bici za bebe

0
Fond B92 i predstavnici kompanije Microsoft posetili su Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije i tom prilikom uručili tri nova inkubatora koji su za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana obezbeđeni u sklopu humanitarne akcije

Nova oprema za porodilište u Višegradskoj ulici obezbeđena je donacijama kompanije Microsoft Software d.o.o. i gospodina Milana Popovića koji su ovoj ustanovi obezbedili nove inkubatore.

Dr Tatjana Nikolić, načelnica odeljenja neonatologije srdačno se zahvalila predstavnicima Fonda B92 i Microsofta na pokretanju čitave akcije odnosno donaciji, da bi potom povela prisutne u kratak obilazak odeljenja na kojima svoje prve dane provode najmlađi borci rođeni u ovoj ustanovi.

Generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji, gospodin Jugoslav Pirić je prilikom uručenja nove opreme istakao značaj Bitke za bebe za celokupno društvo i dodao da je za njega lično velika čast i privilegija što je imao priliku da bude deo borbe za živote i normalno odrastanje prevremeno rođenih beba.

- Iako je danas pomoću modernih tehnologija moguće napraviti mnogo toga velikog, u središtu svega se nalazi čovek. Mi kao kompanija ćemo uvek biti tu da pomognemo u borbi ne samo za živote naših najmlađih boraca koje smo maločas posetili na odeljenju već i u njihovom kasnijem obrazovanju i ovladavanju modernim tehnologijama pomoću kojih će kada stasaju biti u prilici da pomognu novim mališanima. – zaključio je Pirić.

Pločice sa imenom gospodina Milana Popovića, na dva nova inkubatora, je zalepio predsednik UO Fonda B92, gospodin Veran Matić i ovom prilikom najavio početak nove bitke.

- Nakon više od 200 obezbeđenih inkubatora već smo počeli sa prikupljanjem sredstava za nabavku i druge opreme kojom naša porodilišta, na žalost, oskudevaju. Neke instrumente kao što je neonatalni ventilator smo već i isporučili. Sve te aktivnosti ćemo uklopiti u novu akciju koja će uskoro krenuti pod nazivom Bitka za porodilišta. – istakao je Matić zahvalivši se još jednom kompaniji Microsoft i gospodinu Popoviću na njihovim donacijama.

makonda-tracker