Aleksandar Janković odabrao 20 najtalentovanijih fudbalera

0
Nakon šest regionalnih treninga u gradovima Srbije, The Chance projekat u organizaciji kompanije Nike, ulazi u završnicu. U Kovilovu je startovao drugi deo takmičenja, a mentor projekta, Aleksandar Janković, sa svojim stručnim timom, odabrao je dvadeset najtal

Devedeset igrača koji su izborili prolaz u polufinale The Chance projekta, okupilo se u Kovilovu, u nadi da će obezbediti mesto u finalnom nadmetanju zakazanom za poslednji dan juna. Posle celodnevnog treniranja u najboljim uslovima sportskog centra u Kovilovu, poznata su imena učesnika koji će se boriti za titulu najboljeg u Srbiji. Dvadeset najboljih mladih fudbalera u Srbiji, koji nemaju potpisan profesionalni ugovor su Vasić, Erić, Đokić, Golubović, Jeftić, Đorđević, Vulić, Kenjalo, Perduh, Arsić, Savićević, Petrov, Selić, Tolić, Rašković, Kočijasević, Lazić, Valjarević, Jeremić, Pantelić, kao i dva golmana, Armus i Vasiljević.

Samo pobednik takmičenja predstavljaće Srbiju na završnoj smotri najboljih mladih fudbalera, u Barseloni.

- Polufinale u Kovilovu je opravdalo naša očekivanja. Konkurencija je bila veoma jaka i bilo je teško od devedeset polufinalista odabrati 20 najkvalitetnijih fudbalera. Ipak, posle različitih  testiranja i vežbi, uspeli smo da se odaberemo finaliste. Vrhunac The Chance projekta obećava i siguran sam da će biće vrlo zanimljiv jer se, za sada, ne nazire pobednik takmičenja - izjavio je mentor projekta u Srbiji i selektor mlade fudbalske reprezentacije, Aleksandar Janković.

Tokom šest regionalnih treninga, četiri Nike trenera, na čelu sa Aleksandrom Jankovićem, mentorom The Chance projekta u Srbiji, treniralo je više od četiri stotine prijavljenih učesnika, koji su prošli celodnevne treninge fizičke i tehničke sposobnosti.

The Chance projekat počeo je u Kruševcu, odakle se u drugu rundu takmičenja plasiralo petnaest fudbalera. Drugi regionalni trening, usledio je dan nakon prvog – u Kragujevcu. Aleksandar Janković, sa svojim stručnim timom, odabrao je devetoricu igrača, koji su zaslužili prolazak u narednu fazu takmičenja.

Finalisti će, u Barseloni, biti deo intenzivnih treninga i takmičarskog rasporeda, dok će treneri svetske klase procenjivati njihove mogućnosti. Igrači će biti ocenjeni pomoću NIKE SPARQ, trenerskog i kondicionog sistema koji pomaže pojedincima da postanu bolji sportisti.

makonda-tracker