Simona Andrejić: Ja sam obična devojka

0
Otkako je 2009. godine pobedila na srpskom Elite Model Looku, top model agencije Models Inc Simona Andrejić (17), uputila se ka samom vrhu svetskog modelinga. Radila je za najprestižnije svetske brendove Calvin Klein, Gucci, Lanvin, Dior, McQueen, Moschino, Et
Simona Andrejić, foto: Miloš Nadaždin
Simona Andrejić, foto: Miloš Nadaždin

Story: Koju reviju nikada nećete zaboraviti, i ko vas je od dizajnera najviše oduševio?
- Svakako je to moja prva saradnja sa Kelvinom Klajnom na Fashion Weeku u Njujorku. Što se tiče Pariza, veliki utisak na mene su ostavili dizajneri Diora i Castelbajaca.

Story: Da li ste sebe doživljavali kao posebnu devojku?
- Sve se dogodilo veoma brzo i spontano. Naravno, na sve to se nadovezao i moj neprekidan rad, trud i puno odricanja... Sebe smatram običnom devojkom koja ima neverovatnu upornost i želju za uspehom.

Story: Da li vam je ponekad žao što ste morali rano da odrastete?
- Nisam zažalila ni u jednom trenutku. Činjenica je da odlazak u profesionalni poslovni svet sa samo petnaest godina za sobom povlači puno odricanja, ali u velikoj meri pomaže da brzo sazrite i prilagodite se globalnim profesionalnim pravilima. Kasnije to možete iskoristiti kao prednost.

Story: Na koje ste prepreke nailazili?
- Uglavnom su me čekale ponude, a ne prepreke. Veliki sam optimista i na svaki izazov gledam kao na šansu. Porodično vaspitanje mi puno pomaže u pravilnom odnosu prema drugim ljudima. Oduvek sam imala podršku roditelja, pratili su svaki moj korak i danas su deo mog tima, pored agencije Models Inc. Rečenica koja me je otpratila na prvo putovanje kratka je, ali nosi veliku poruku: Nikada ne zaboravi ko si i zašto si tamo. To je savet koji govori sve.

Story: Na šta sve treba da bude spremna devojka koja želi da postane top model?
- Kao i u životu, tako i u modi đavo vas iskušava na svakom koraku. Ipak, izbor je vaš: dobro ili zlo, svetlost ili tama, čestitost ili uprljana čast. Lično, nisam imala problema. Odricanja svakako ima, ali iskušenja me nisu progonila. Reči koje sam ponela sa kućnog praga duboko su mi se urezale u mozak, one me svuda prate i kao reflektor obasjavaju mi stazu kojom se krećem.

Story: Koje su vaše želje i planovi?
- Nadam se ulasku u Victoria’s secret i naslovnoj strani magazina Vogue.

Jelena Kulović

makonda-tracker