Adel dobila nagradu za tekstopisca godine

0
Na 57. dodeli Ivor Novello nagrada u Londonu, britanska pevačica dobila je dva velika priznanja.
Adel, foto: Profimedia
Adel, foto: Profimedia

Nakon što je za album 21 osvojila brojne nagrade i oborila rekorde u diskografiji, Adel je dobila i priznanje najboljeg tekstopisca u svetu muzike za prošlu godinu, a nagrađena je i za pesmu Rolling In The Deep kao najslušaniju u 2011.

Posle brojnih komplimenata upućenih slavnoj pevačici, voditeljka programa duhovito je dodala Ti si veća od mode!, aludirajući na izjavu Karla Lagerfilda, koji se nedavno našalio na račun pevačicine linije, ali je odmah nakon toga dodao i da je njen najveći obožavalac.

Adel po preuzimanju nagrada nije mogla da sakrije uzbuđenje, ali ni suze.

- Glavna zamerka na moj album 19 bila je ta da je moj glas ustvari mnogo bolji nego na tom albumu. Uzela sam to u obzir kada sam pisala pesme za naredni album, i evo, sada sam proglašena autorkom godine! – rekla je mlada pevačica.

Pored Adel nagrade su dobili i Lana Del Rej za pesmu Video Games kao  najbolju savremenu pesmu, a grupa Take That dobila je priznanje za doprinos britanskoj muzici.

Prva dodela nagrada Ivor Novello održana je 1955. Godine. Nagrade se dodeljuju za pisanje i komponovanje pesama, a pobednike biraju ugledni britanski kompozitori, autori i tekstopisci.

 

Tijana Radovanović

 

makonda-tracker