Izložba Vespi u Beogradu

2
Jedinstvena izložba Vespi u Beogradu biće održana pod nazivom Noć Vespi u subotu 19. maja, u nekadašnjoj pivnici Strauss u Karađorđevoj ulici. Početak je zakazan za 20 časova.

Program izložbe osmišljen je u organizaciji Vespa kluba Beograd i Vespa kluba Valjevo, a posetioci će imati priliku da vide neke od retkih atraktivnih modela italijanskog proizvošaća skutera.

U izložbenom prostoru biće postavljenе  22 Vespе, od kojih je najstarija iz 1949. godine. Među najpoznatijim je model  Vespe 125 koju  su  vozili  Gregori Pek i Odri Hepbern kroz ulice Rima u filmu Praznik u Rimu.  Urslula Anders, prva Bond devojka, slikala se na modelu Vespa 90 iz 1964. Godine, dok fotografija Čarlstona Hestona na Vespi, obučenog u kostim iz filma Ben Hur, u ambijentu rimskog trkališta iz I veka n.e predstavlja raritet. U filmu Intimni dnevnik, Nani Moreti prolazi kroz ulice Rima na Vespi  Primavera, Džad Lou u filmu Alfi vozi Vespu Specijal po ulicama Njujorka,  kao i Nikol Kidmen u filmu Tumač.

I u domaćoj filmskoj i TV produkciji  Vespa je prisutna u kadrovima kada treba prikazati spontanost, ležernost i šarm. Kako u scenam iz nezaboravne  serije Grlom u jagode, ili filmova Bal na vodi, Lajanje na zvezde, tako i u filmu o čuvenom Žućku.

makonda-tracker