NOVI DETALJI

Ipak će morati na sud: Saradnica Aleka Boldvina je osuđena na maksimalnu kaznu, a sada i glumca čeka suđenje

1

Kako su preneli strani mediji, Alek Boldvin će ipak morati da ide na sud zbog pucanja iz pištolja u snimateljku Halinu Hačins

Alek Boldvin
Alek Boldvinfoto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Američki sudija odbio je zahtev Aleka Boldvina da se odbaci optužba za ubistvo iz nehata sa snimanja na setu 2021. godine, kada je snimateljka Halina Hačins upucana iz pištolja koji je Boldvin koristio tokom probe na setu filma Rust, vesterna koji se snimao u Novom Meksiku.

 

Alek Boldvin je navodno tokom probe na setu uperio pištolj ka kameri i ispalio metak koji je usmrtio snimateljku Helinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu, a glumac negira da je on povukao obarač.

 

Glumčevi advokati podneli su zahtev za odbacivanje slučaja ranije ovog meseca, optužujući tužioce za „neetičko omalovažavanje“ i za „kršenje skoro svakog pravila u zakonu“ kako bi obezbedili optužnicu protiv glumca od strane velike porote, prenosi BBC.

 

Odlukom u petak uveče, sudija Somer je odbio zahtev, odbacujući argumente da je šteta u toku procesa velike porote bila nanesen glumcu.

U saopštenju, advokati Aleka Boldvina su rekli: ''Radujemo se našem danu na sudu''.

 

Suđenje Hani Gutijerez-Rid
Suđenje Hani Gutijerez-Ridfoto: Eddie Moore / Journal / AFP / Profimedia

Pre toga je dizajner rekvizita za film "Rust", Hana Gutijerez-Rid, osuđena na 18 meseci zatvora zbog smrti snimateljke Halin Hačins, a u martu proglašena krivom za ubistvo iz nehata.

 

Tužioci su na suđenju rekli da je ona nesvesno unela bojevu municiju na filmski set, kao i da je ona tamo ostala 12 dana pre fatalne pucnjave, iako je bilo dovoljno vremena da se municija ukloni.

 

U završnoj reči tužilac Kari Morisi opisao je "stalne, beskrajne bezbednosne greške" na snimanju filma "Rđa" i istakao da je Hana Gutijerez-Rid bila "zapanjujuće" nemarljiva u pogledu bezbednosti.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker