Survivor: Ko je koliko smršao, a ko se ugojio?

0
Sebastian kaže da će po povratku u Sibu samo Milanu reći da je pronašao Tajni imunitet, a poslednje trenutke boravka u Gradu bambusa koristi za pravljenje lažnog totema.

Pred kampom Velikog veća sreće Ognjena, kome priznaje da je uspešno okončao potragu, a razgovor nastavljaju pričom o prethodnom Plemencu na kome je rukometaš neočekivano dobio šut kartu. Sebi priznaje da mu je žao što njegov tim nije pobedio u borbi za imunitet, ali da mu je drago što zahvaljujući tom porazu Aleks nije uspela da se plasira u finale. Kaže da manekenka to ne zaslužuje, baš kao nijedna žena u ovogodišnjem Survivoru. On dodaje da samo Maja nije govorila loše o ostalim članovima i odaje priznanje Miji da je odlično vaspitala kćerku.

Ipak, po povratku u pleme, snouborder svojim saplemenicima priznaje da je bio uspešan u potrazi. Siguran je da će njegovo priznanje biti dovoljan razlog da na sledećem Plemenskom savetu niko ne glasa za njega.

Maja Lena se poverava Kristini i kaže da bi volela da ona bude ta koju će pleme izglasati na Plemencu, jer joj je zbog sve češćih tenzija u plemenu postalo prenaporno. Rado bi otišla na Ostrvo odbačenih da se ispriča sa majkom i da konačno malo bude na odmoru, a ne u Survivoru.  Iako sebe smatra borcem, Maja Lena ne vidi da joj je mesto u finalu jer je premlada.

 

Trideset prvi takmičarski dan na Kostariki donosi i novu igru. Od članova plemena Sibu se očekuje da pogledaju svoj odraz u ogledalu i na osnovu stečene slike procene koliko kilograma su smršali od dolaska na ostrvo. Ko najbolje proceni svoju trenutnu kilažu, osvaja crni ili dupli glas.

Vlada se teško miri sa likom momka u ogledalu. Konstatuje da je toliko smršao da više nema noge, a svoju težinu pogađa skoro u gram. Kaže da sada ima 81,2 kg, dok vaga pokazuje samo 100 grama više, tačnije 81,3 kg.

- Vlado, ti izgleda dosta vremena provodiš pred ogledalom čim si tako dobro pogodio – kaže mu voditeljka Marijana.

S druge strane, Martina otkriva da je pre dolaska u Survivor slagala svoju pravu težinu. Priznaje da nije imala prijavljenih 78 već 82 kg, a nakon što se pogleda u ogledalu konstatuje da je baš smršala. Međutim iako misli da je sada pala na 74,2kg, vaga je pokazala da ima upravo onoliko kilograma koliko je slagala – 78,5. Čudi se što nije više izgubila na kilaži, a Kristina zaključuje da je onda imala i više od 82 pre Survivora.

-   Ma imala sam 92! – šali se Martina.

Tabela sa početnim i trenutnim kilogramima članova Sibe izgleda ovako:

 

VLADA 88 – 81.3

KRISTINA 61 – 56,9

SEBASTIAN 90 – 79,9

AVA 61 – 61,9

MARTINA 82 – 78,5

NIKOLA 83 – 75,3

ALEX 59 – 53,2

MILAN 75 – 75,8

MAJA 67 – 65,5

Uglavnom, niko nije bio toliko precizan u pogađanju svoje težine kao Vlada, pa zasluženo pobeđuje i za Plemenski savet bira dupli glas. On dobija specijalnu poslasticu – američke palačinke prelivene javorovim sirupom. I opet ima određeno vreme da ih pojede, ali pošto mu je svih ovih dana jako nedostajalo slatko, Vlada to čini veoma uspešno.

makonda-tracker