Rajko Dujmić: Nisam osećao otkucaje srca

0
Nakon tri dana boravka u KBC-u Zagreb, vođa Novih fosila pušten je iz bolnice na kućnu negu.
Rajko Dujmić, foto: Story press
Rajko Dujmić, foto: Story press

Poznati kompozitor završio je u bolnici zbog prevelikog stresa koji je prouzrokovan smrću njegovog kolege iz benda i supruga Sanje Doležal, Nenada Šarića Brade, koji je preminuo od posledica moždanog udara a sahranjen je 9. maja.

– Hvala Bogu, izgledalo je puno gore nego što je zapravo bilo. Vratili su me kući, u normalan život, i rekli da se moram paziti i dolaziti na kontrole – rekao je Rajko za Večernji list, koga je prošle subote ujutro probudila bol u grudima.

– Činilo se kao da mi je kamion na grudima, a nisam osećao otkucaje srca. Samo vibriranje, drhtaje. Doktori kažu da je to vrlo opasno stanje jer se krv može zgrušati, a ugrušak izazvati opasne komplikacije. Na sreću, ništa se od svega nije dogodilo – istakao je Dujmić kome je savetovano strogo mirovanje, preporučene su mu tablete za smirenje, a koristiće mu i poznavanje autogenog treninga, kursa koji je davno završio.

– To je tehnika kojom naučiš emocije i sebe držati pod kontrolom i sada mi puno pomaže. Ovo što se dogodilo posledica je silnog stresa. Bradin odlazak silno me zaboleo, a dva dana nakon njegove sahrane sve je kulminiralo – zaključio je lider Novih fosila koji je odložio sva putovanja.

– Ostaću kod kuće. Dobro sam se preplašio i još se malo bojim. Ne daj Bože da se ponovi, tu sam, blizu bolnice – rekao je Rajko.

 

makonda-tracker