Delegacija Srbije otputovala u Baku

3
Delegacija Srbije na 57. Pesmi Evrovizije predvođena Željkom Joksimovićem otputovala je rano jutros u Azerbejdžan. Naš tim će, letom preko Istanbula, u Baku doputovati danas popodne, a već sutra ih čeka prva proba i prva pres konferencija pred evrovizijskom pu

Dobra atmosfera vladala je rano jutros na beogradskom Aerodromu Nikola Tesla među članovima delegacije, fanovima i brojnim novinarskim ekipama koji su uz lepe želje za uspešan plasman na Pesmi Evrovizije ispratili Željka Joksimovića i ostale članove delegacije naše zemlje put Bakua.

- Očekujem i nadam se pobedi, to nisam krio od samog početka. Verujem da ću zajedno sa Ad Hok Orkestrom dostojanstveno predstaviti Srbiju u Bakuu, jednako kao što verujem da se pesma Nije ljubav stvar izdvaja kvalitetom kompozicije. Nedeljama unazad pripremamo nastup koji će biti jednostan, ali otmen, drugačiji od dosada viđenih. Mislim da će se dopasti svima - izjavio je Željko Joksimović uoči polaska na put.

Čestitkama Joksimoviću pred polazak u Azerbejdžan se igrom, verujemo dobrog slučaja, pridružio i kompozitor Goran Bregović koji je putovao sa beogradskog aerodroma i iskoristio priliku da poželi uspeh našem timu.

Posle višemesečnih priprema za najlepšu pesmu Evrope najpopularnije muzičko takmičenje 2012. godine polako ulazi u samu završnicu. U grad domaćin evrovizijskim poslenicima ove godine, prestonicu Azerbejdžana Baku ovih dana jedna za drugom stižu delegacije 42 zemlje učesnice Pesme Evrovizije. Joksimović će sa pesmom Nije ljubav stvar takmičiti kao prvi polufinalista druge takmičarske večeri 24. maja i verujemo, u finalu koje je na programu u subotu 26. maja.

Na sceni Kristalne dvorane u Bakuu pored Željka Joksimovića biće Ad Hok Orkestar koga čine: Ksenija Milošević (violina i prateći vokal), Olga Vujović (violina i prateći vokal), Miloš Nikolić (klarinet, kaval i prateći vokal), Dušan Alagić (prateći vokal i instrumentalista) i Dragan Krstić (udaraljke i prateći vokal).

Prva proba i druženje sa predstavnicima medija iz celog sveta delegacije Srbije u Bakuu zakazani su za sutra prepodne. Narednih dana, pa sve do takmičenja 24. maja, Joksimovića i Ad Hok Orkestar očekuju brojna uvežbavanja nastupa, probe, druženja sa novinarima i druge protokolarne obaveze uobičajene za ovako velike međunarodne susrete.

Podsećamo da za Joksimovića odnosnu pesmu Srbije Nije ljubav stvar mogu da glasaju TV gledaoci u svim evropskim zemljama učesnicima i to slanjem SMS poruka na brojeve koji budu objavljeni tokom prenosa na programima nacionalnih televizijskih emitera u zemljama u kojima žive uz redni broj pod kojim nastupa Joksimović – 1. u polufinalu 24. maja.

makonda-tracker