Fredi Merkjuri ponovo na sceni

0
Fredi Merkjuri, legendarni pevač britanskog muzičkog sastava Queen, zahvaljujući novoj tehnologiji optičke iluzije, ponovo će se naći na sceni.
Fredi Merkjuri, foto Profimedia
Fredi Merkjuri, foto Profimedia

Gitarista rok grupe Queen, Brajan Mej, izjavio je da će se u čast njegovog pokojnog prijatelja, putem nove tehnologije slične hologramskoj, Fredi Merkjuri pojaviti na desetogodišnjici mjuzikla We Will Rock You. Mej je rekao da će se to desiti zahvaljujući tehnologiji, sličnoj onoj kojom je nedavno oživeljen Tupak Šakur na Koačela festivalu, ali da se ovoga puta neće raditi o hologramu, već o nekoj vrsti optičke iluzije.

- Pomalo nam ne ide na ruku to što je ta stvar već učinjena sa Tupakom, jer smo mi već dugo pokušavali da vratimo Fredija na binu. Sa ovom tehnikom, ljudi će se zapitati da li su stvarno videli Fredija – rekao je Mej.

Obeležavanje 10 godina trajanja mjuzikla biće održano 14. maja u Londonu, a očekuje se da će učestvovati i slavni Robert De Niro, jedan od producenata mjuzikla.

Fredi Merkjuri preminuo je 24. novembra 1991. godine, u 45-toj godini života, dan nakon što je potvrdio javnosti da ima AIDS. Kao pevač ostao je upamćen po svojim glasovnim mogućnostima, a bio je i veoma uspešan tekstopisac iz čijeg pera su izašle neke od najpoznatijih rok pesama, kao što su Bohemian Rhapsody, Crazy Little Thing Called Love i We Are The Champions.

Tijana Radovanović

makonda-tracker