Sandra Meljničenko: Ruska bajka za prvu ćerkicu

9
Srpska lepotica Sandra Meljničenko proslavila je trideset peti rođendan u Sen Tropeu u društvu trideset najbližih prijatelja i supruga Andreja kojem će za mesec dana podariti naslednicu
Sandra Meljničenko, Foto: Gleb Kosorukov
Sandra Meljničenko, Foto: Gleb Kosorukov

Za samo mesec dana bajka koju pored ruskog milijardera Andreja Meljničenka (40) živi srpska lepotica Sandra Meljničenko (35) biće potpuna. Nakon šest i po godina braka na svet će krajem maja stići beba koju su od početka braka priželjkivali, ali su planove o roditeljstvu zbog čestih putovanja koja oboje obožavaju odlagali sve do prošle jeseni, kad je bivša manekenka ostala u drugom stanju. Pojedini srpski mediji nagađali da se bivša članica grupe Models podvrgla vantelesnoj oplodnji, što je neistina jer je beba začeta prirodnim putem, a nisu bili tačni ni navodi kako lepa trudnica nosi blizance. Sva energija bračnog para trenutno je usmerena na prinovu koju bi buduća mama trebalo da donese na svet u Monte Karlu. Zbog toga vreme najčešće provodi u rezidenciji u Antibima na jugu Francuske, gde održava trudnoću. Iako je na pragu devetog meseca, svi koji su je prošlog petka videli na teniskom meču Novaka Đokovića u Monte Karlu, tvrde da izgleda fantastično.

Dok je iz VIP lože zajedno sa suprugom pratila iscrpljujuću Novakovu borbu i trijumf, Sandra je plenila pažnju prisutnih koji su teško mogli da naslute da će se atraktivna brineta uskoro poroditi. Iako su presrećni supružnici već odabrali ime za svoju prvu naslednicu, čuvaju ga u najstrožoj tajnosti. Sestrici se uveliko raduje i malena Anika (2), ćerka manekenkinog rođenog brata Milana Nikolića (30) koji je uz najbliže članove porodice Meljničenko bio gost na glamuroznoj subotnjoj zabavi, upriličenoj 21. aprila povodom proslave Sandrinog trideset petog rođendana. Uz prigodan muzički program u Sen Tropeu organizovana je večera za tridesetak gostiju među kojima je od onih sa balkanskim poreklom bio jedino stilista Peđa Govedarica koji je za ovu priliku doputovao iz Njujorka. Gospođa Meljničenko se zbog trudnoće ove godine odlučila za intimniju proslavu iako su raniji rođendanski partyji obilovali nastupima najvećih svetskih zvezda. Kada je reč o nezi tela Sandra ne menja stare dobre navike ni u blagoslovenom stanju, pa o njoj i dalje brine njen lični kozmetolog Žoel Soko, čuveni guru za lepotu čiji tretmani koštaju između dve i četiri hiljade evra.

Pored toga, lepotica se ni u trudnoći nije vidno ugojila. Njena ishrana bazira se na preporukama lekara ali i Alena Dikasa, jednog od najboljih svetskih kuvara koji je nakon svadbenog menija Meljničenkovih sastavljao i meni za nedavnu proslavu Andrejevog četrdesetog rođendana upriličenog u restoranu Luj XV koji se nalazi u sklopu čuvenog zdanja Hotel de Paris u Monte Karlu. Zbog poslovnih obaveza Andrej nije stigao da proslavi rođen 8. marta, ali gospođa Meljničenko nije želela da propusti da mu kao dar ipak priredi nezaboravnu žurku na kojoj su nastupale najveće svetske operske zvezde. Mada su veliki hedonisti i pasionirani ljubitelji putovanja, Meljničenkovi su svoj tradicionalni februarski odmor ovoga puta proveli na Tajlandu, ali zbog Sandrine poodmakle trudnoće on nije bio toliko dinamičan. Na Puket je prvo stigla posada jahte My A, a nakon dve nedelje pridružio se i slavni par koji je nekoliko dana uživao u lepotama ovog dela sveta. Inače, jahta od 390 stopa i dalje izaziva pažnju, a priliku da na njoj naprave ekskluzivne reportaže nedavno su imali magazini Paris Match i američko izdanje Harper’s Bazara kojima je Sandra poverila sve detalje o enterijeru dizajnerskog čeda čuvenog Filipa Starka.

- Brod je savršen za organizovanje partyja, a Andrej i ja se uvek radujemo novim zabavama. Filip Stark je ostvario sve naše snove, ali sam i sama bila uključena u svaki segment dizajniranja enterijera na jahti - otkrila je Sandra. Par neretko uživa u društvu svetskog džet-seta pa su sa njima, između ostalih poznatih imena, krstarili i nekadašnji holivudski partneri Ešton Kučer i Demi Mur, ali im je ipak najdraže kad su sami dok im društvo pravi samo njihova malteška pudla.

- Volimo da budemo sami na jahti, samo Andrej, Vala i ja - rekla je tridestpetogodišnja lepotica koja je svog dragog upoznala krajem 2003. godine na jugu Francuske. Venčali su se tačno na dvogodišnjicu poznanstva početkom septembra 2005, a tom prilikom je Sandra zablistala u prelepoj venčanici Vera Wang.

- Želela sam da pamtim tu haljinu zauvek, zato sam odabrala nešto vanvremensko - otkrila je Sandra nedavno i dodala da je prvi komad visoke mode koji je obukla bila jedna Versace haljina.

- Moj prvi komad visoke mode bila je smaragdnozelena Versace haljina koju su mi roditelji kupili za maturu kada sam bila četrnaestogodišnjakinja. Bilo je to na vrhuncu Versace ludnice devedesetih - prisetila se Sandra koja je u međuvremenu postala i kolekcionar vrhunskih umetničkih dela pa više nije tajna da spava na nameštaju iz osamnaestog veka pored dve prelepe slike Vodeni ljiljani iz istoimene kolekcije čuvenog impresioniste Kloda Monea. Svaka od ovih slika pojedinačno vredi više od pedeset miliona evra.

- Volela bih da posle smrti svoju kolekciju ostavim muzejima. Mislim da je veoma sebično čuvati bilo koju formu umetnosti samo za sebe - izjavila je tada Sandra koja ne krije da živi po modnim diktatima univerzalne ženske lepote.

- Volim lepotu i ne razumem ružnoću u modi. Zato se divim ljudima koji ovaj svet čine lepšim - bila je iskrena buduća mama devojčice kojoj će svaka želja biti ispunjena kao u najlepšim bajkama ruske književnosti.

Nikola Rumenić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker