Tereza Kesovija, Gabi Novak i Meri Cetinić: Dive počinju turneju u Srbiji

3
Tri istinske muzičke dive Gabi Novak, Meri Cetinić i Tereza Kesovija koncertom 10.maja u Domu vojske u Nišu počinju srpsku mini turneju na kojoj će nastupiti još i 11. maja u Sava centru u Beogradu i 13. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

- Voljela bi da bude lijepa atmosfera, prijateljska, da napravimo dobar štimung. To je najvažnije na koncertima - obostrana simpatija. Da mi sa svoje strane damo sve od sebe i da to publika voli, da uživamo svi zajedno. Mi ćemo sigurno na pozornici, jer se uvijek prepustimo muzici, ali divno je da osjetiš da je i publici isto tako dobro - poručuje Meri Cetinić.



More, Ti si moj san, Gdje god da pođeš i Samo simpatija, samo su neki od naslova pesma po kojima se prepoznaje Meri Cetinić, Korčulanka koja je u svom toplom glasu, sugestivnom, dopadljivom i ugodnom uvu, uspela da spoji šlagere, pop i davnašnje uticaje Dženis Džoplin, Kerol King i Roberte Flek.

U mom bloku nastupa uglavnom će biti moji standardi, pjesme koje svi dobro znaju, pjesme koje su me obilježile kao U prolazu, Potraži me u predgrađu... a možda bude i jedna novijeg datuma Rijeka bez povratka, kaže Meri.

Tri dive iz Hrvatske, tri prepoznatljiva glasa, uz prateći orkestar pod vodstvom džez gitariste Ante Gela, tokom dvočasovnih koncerata u Nišu, Beogradu i Novom Sadu izmenjivaće se na pozornici pevajući najveće hitove svojih dugotrajnih karijera.

Srpska publika moći će ponovo da uživa u nastupu Tereze Kesovije, jedine pevačice sa naših prostora koja je uspela da četiri puta rasproda prestižnu dvoranu parisku Olimpiju, čije su izvedbe pesama odavno evergrini - O nono, dobri moj nono, Nauči me, Kad se jednom vratiš ti, Prijatelji stari gdje ste...

Gabi Novak je velika muza i supruga legendarnog Arsena Dedića, ali i sjajna pevačica šlagera i džeza što se može uživo čuti u Još uvijek, Kuća za ptice i On me voli na svoj način. Svoj stil je gradila na popularnom džezu na tragu Doris Dej, Pegi Li i Helen Meril, a već na početku karijere pedesetih godina u Zagrebu imala je priliku da zapeva na sešnu sa velikim Lujom Armstrongom.

Ulaznice za beogradski koncert DIVA od petka se mogu naći po ceni 1.500, 1.800, 2.000 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko mreža Eventim i Card service

Za novosadski koncert karte za parter su 1.500 1.800 i 2.000 dinara, a balkon 1.200 dinara na blagajni Srpskog narodnog pozorišta.

Za niški koncert ulaznice za parter koštaju 1.200, a balkon 1.000 dinara preko blagajne Doma vojske, kao i prodavnice Happy House i Energy Music Shop.

makonda-tracker