Muž Selme Hajek tražio od Linde Evanđeliste da abortira

0
Linda Evanđelista od oca svog sina, Fransoa-Henrija Pinaulta, traži pozamašnu svotu za alimentaciju, pa su se našli na sudu, gde se već prvog dana saznalo se da je francuski miljarder od supermodela tražio da abortira.
Linda Evanđelista, foto: Profimedia
Linda Evanđelista, foto: Profimedia

Prošle godine u javnost je dospela informacija da je otac sina Linde Evanđeliste suprug Selme Hajek biznismen Fransoa-Henri Pinault. 

Pinault je Lindi napravio dete pre nego se venčao sa Selmom, a Linda je godinama krila ko je otac njenog sina Augustina. 

Ipak, odlučila se na tužbu kako bi dobila alimentaciju od francuskog milijardera i slučaj se ovih dana rešava na sudu u Njujorku.
Manekenka traži da Pinault, čije se bogatstvo procenjuje na 12 milijardi dolara, daje svom sinu 46.000 dolara mesečno. 
Već na prvom ročištu situacija je postala zanimljiva jer Lindin advokat tvrdi da je Pinault tražio od Linde da abortira. To je bilo u januaru 2006. godine. Linda je tada bila u ranim četrdesetima i rekla mu je da će zadržati bebu. 
Rekla mu je i da će sama izdržavati i odgajati dete s obzirom na to da je on jasno dao do znanja da ne želi učestvuje u tome.
Pinault je potvrdio da je Lindu upoznao u maju 2005. godine, a vezu su započeli u avgustu. Saznao je za trudnoću početkom 2006. godine. 

- Pitao sam je koje su njene namere po pitanju trudnoće. Nisam bio uključen u odlučivanje da se dete rodi. Bili smo u vezi samo četiri meseca i nisam je dovoljno poznavao - rekao je. 

Francuz je priznao i da je ostavio Lindu jer nije hteo da ima bilo kakve veze s detetom. 

- Tako je bila srećna zbog trudnoće. Ali nije bilo planirano. U tom  trenutku sam odlučio da okončam vezu - dodao je, piše celebitchy.com

Četiri meseca nakon toga Francuz je upoznao svoju suprugu, a očinstvo je priznao godinu dana nakon što se dete rodilo i nakon DNK testova. 

Linda je do 2011. godine sama izdržavala dete i tada je zatražila od Pinaulta da se uključi finansijski, ali upleli su se njegovi advokati i odbili su njen zahtev pa je Linda odlučila da ga tuži. Za svotu koju traži, Pinaultovi advokati tvrde da je apsurdna. 

makonda-tracker