Maja Brukner i Nenad Pagonis: U vatrenom ringu ljubavi

0
Iako muzika, gluma i kik boks u prvi mah ne idu zajedno Maja Brukner i Nenad Pagonis uspeli su da spoje nespojivo i to ugrade u svoje emocije kojima uspevaju da prebrode sve prepreke
Maja Brukner, Nenad Pagonis, Foto: Dragan Kozomora Ringo
Maja Brukner, Nenad Pagonis, Foto: Dragan Kozomora Ringo

Njih dvoje je spojila ljubav prema sportu, muzici i glumi, a danas srećni, zagrljeni i zaljubljeni najčešće šetaju držeći se za ruke dok svakim atomom uživaju u leptirićima u stomaku. Svetski šampion u kik boksu Nenad Pagonis (24) i glumica Maja Brukner (31) poput većine parova imaju različite poglede na trenutak kada su počeli vezu pre tačno godinu dana.

- Novi Sad je mali grad i vremenom stičeš osećaj da poznaješ svakog koga sretneš na ulici. I mi smo se sretali, površno poznavali i u jednom momentu odlučili da se upoznamo malo bolje - priča Maja koja je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a trenutno igra u predstavama u Pozorištu na Terazijama i u Pozorištu mladih. Bila je i frontmen novosadskog benda Ruke uvis sa kojim je objavila dva albuma.

- Uvek mi je bilo bezveze da se namećem, mada nemam ništa protiv preduzimljivih devojaka jer su muškarci u poslednje vreme postali inertni. Imala sam sreće i dozvolila sebi luksuz da se malo femkam - iskreno i s osmehom priznaje glumica, dok njen dečko, poznati kik bokser koji voli i muziku, svira gitaru i uskoro planira da snimi album, ima drugačija sećanja.

- Nisam mogao da živim od nje. Proganjala me danima i noćima... Šalim se, poznavali smo se iz viđenja, a zapazio sam je dok je šetala plažom u kupaćem kostimu. Odmah sam se raspitao o njoj, kontaktirao je i tako je sve krenulo. Sećam se kako sam rekao drugaru: Ova devojka mora biti moja! I tako je i bilo.

Maja i Nenad tvrde da im nikada nije dosadno, kao i to da su im slična interesovanja velika prednost vezi. Najviše vole da treniraju zajedno pa, iako nežna plavuša, Maja obožava iscrpljujuće treninge sa svojim voljenim.

- Ne znam šta bi ljudi radili bez ljubomore. Bilo bi im verovatno dosadno. Kada se dvoje vole naravno da je obavezno uzajamno poverenje koje valja začiniti sa malo ljubomore. Izuzetak su jedino moje pripreme za meč kada u drugi plan stavljam i devojku i posao i društvo... - kaže Nenad.

Pre nego što odluče da otpočnu život udvoje, Maja i Nenad planiraju da naprave zajednički muzički projekat, ali i da se ostvare u drugim umetnostima kao što je slikarstvo.

- Planiramo mi mnogo toga. U jednom momentu zamišljamo sebe kao roditelje, ali već u drugom planiramo kada ćemo da skačemo padobranom ili da motorom obiđemo Evropu... – kaže Maja, dok Nenad o braku ima intrigantnije razmišljanje.

- Brak je po nekima institucija koju je osmislio muškarac da bi monopolizovao ženu i nametnuo joj svoju volju. U svakom slučaju mislim da je najmanje bitan papir. Važno je da su dvoje kompatibilni kao par i kao budući roditelji, a što se tiče Maje i sebe mislim da ćemo napraviti zabavište.

Naš kik bokser, koji je poreklom iz Grčke, nizao je brojne uspehe u svetu dok je kod nas bio manje zapažen. Iza svih medalja koje je osvajao krije se lavovska snaga pobednika. Naime, tokom svetskog prvenstva 2009. u polufinalu, protivnik Rus me je snažno udario u  bedrenu kost koja je tom prilikom naprsla. Iako mu je trener savetovao da sutradan otkaže finalni meč, nije to prihvatio jer je želeo da se takmiči na rođendan svog pokojnog oca Vladimirosa.

- Ti trenuci i te emocije ostaće trajno urezani u moje pamćenje. Posle polufinala sa opasnim ruskim borcem konstatovana mi je teža povreda, a lekar je savetovao da prekinem dalje takmičenje. Međutim, ne znam kako to da objasnim i šta se to probudi u čoveku u takvim trenucima, ali sećam se da sam rekao sebi i treneru: Ući ću u ring makar morao da se borim samo levom rukom, a ako izgubim, bar ću znati da sam pokušao. U finalu me je sutradan čekao izuzetan beloruski borac koji je pet godina bio neporažen. Posle tri runde strahovite borbe proglašen sam pobednikom i novim prvakom sveta u kategoriji do 86 kg. Ne znam da li sam tog 25. oktobra, na očev rođendan, snagom volje ili zbog adrenalinskog šoka ignorisao bol i pobedio, ali znam samo da mi je u tom trenutku bilo drago što sam odlučio da uđem u ring uprkos savetu lekara i trenera - priča Nenad koji se priprema na put u daleku Australiju gde će se u maju boriti za drugu profesionalnu titulu prvaka sveta.

Ksenija Konić 

makonda-tracker