Mirka Vasiljević: Prija mi i uloga domaćice

2
Glumica Mirka Vasiljević priča kako je raduje to što se zbog harmoničnog porodičnog života sa verenikom Vujadinom Savićem i sinom Andrejem preselila u Drezden
Mirka Vasiljević, Foto: Miloš Nadaždin, Story press
Mirka Vasiljević, Foto: Miloš Nadaždin, Story press

Mada je rastrzana zbog zgusnutog rasporeda u poslovnom i privatnom životu, mlada glumica Mirka Vasiljević (21) tvrdi kako ipak sve uspeva da postigne. Iako je odmah po ulasku u rane dvadesete postala majka, ova lepa umetnica nije dozvolila da joj trudnoća i porođaj naruše vitku figuru, niti je odvoje od profesije. Nakon što se pre dve nedelje vratila na scenu Pozorišta Boško Buha prvi put posle rođenja sina Andreja pre pet meseci, zvezda filma Mi nismo anđeli 2 otputovala je u Drezden gde sa verenikom Vujadinom Savićem (21), koji je u januaru počeo da igra za klub Dinamo, živi idiličnim porodičnim životom.

- Iako sam trenutno u Nemačkoj zbog posla sam i dalje fokusirana na Beograd jer sam nedavno počela da igram u pozorištu. Ipak, preseljenje iz Bordoa, gde smo donedavno živeli, u Drezden nije mi predstavljalo problem. Ne kaže uzalud naš narod: Zajedno smo jači, pa je tako i sa mnom i Vujadinom. Trebalo nam je vremena da se naviknemo na novi stan i novi grad, ali povod, a to je Vujadinov novi angažman, opravdava sve - kaže Mirka kojoj najveću životnu radost predstavljaju trenuci provedeni uz sina Andreja.

- Ne mogu da ocenim na koga liči pošto mu se glavica još formira i tek počinje da raste. U ovoj fazi izgleda ozbiljnije i počinje da liči na dečaka. Ono u šta sam sigurna jeste da će mu oči ostati plave na mamu - nada se gospođica Vasiljević koja će u Srbiju sa svojim naslednikom ponovo doći u maju, nakon čega će odlučiti da li će ona i njen voljeni organizovati venčanje ovog leta ili će bračne zavete razmeniti na zimu.

- Još se nismo precizno dogovorili jer moramo da uskladimo Vujadinove i moje obaveze. Postoje samo dve nedelje tokom leta i jedna tokom zime kada on ima pauzu i samo tada bismo mogli da se venčamo i krstimo Andreja. Venčanje zahteva dobru organizaciju kako bi svi gosti bili zadovoljni, a da bi sve ispalo onako kako hoćemo, sigurno će nam biti neophodno još vremena. Nas dvoje ne planiramo da se venčamo samo zbog papirologije već zato što to želimo - kaže glumica koja je ujedno i prava domaćica u porodičnom domu u Drezdenu.

- Navikla sam na Nemačku budući da mi baka i deka žive u toj zemlji pa se dobro sporazumevam na nemačkom jeziku. Tamo živimo mirno, a kućni poslovi mi ne predstavljaju problem. Trudim se i da održavam liniju pa mi je porodica obezbedila traku za trčanje, a uz to ne večeravam kasno - ističe Mirka.

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker