Kejt Midlton i Princ Vilijam: Ljubav ruši tradiciju

0
Vojvotkinja i vojvoda od Kembridža krajem aprila proslaviće godišnjicu braka, ali im ulazak u drugu neće umanjiti nemir zbog toga što još nisu dobili naslednika britanske krune čime prete da naruše kraljevsku tradiciju
Kejt Midlton, Princ Vilijam, Foto: Guliver
Kejt Midlton, Princ Vilijam, Foto: Guliver

Ništa u kraljevskim porodicama nije važno kao tradicija. Ona se čuva, neguje, s ponosom se o njoj govori, a čitava nacija se uznemiri i na pomisao da ona može biti narušena. Ipak, trenutno najvoljeniji bračni par na planeti, Vojvotkinja i Vojvoda od Kembridža, na korak su do toga svetogrđa. Oni će za nepune dve nedelje da proslave prvu godišnicu braka, ali će u drugu zakoračiti bez potomstva. Neki bi rekli pa gde je tu vest. Međutim, ovde je reč o porodici koja pretenduje na britansku krunu. A da bi sve postalo jasno, dovoljno je reći da već dva veka nijedan prestolonaslednik nije kročio u drugu godinu braka, a da njegova voljena supruga ili u njihovom slučaju češće pratilja pred kamerama nije bila u drugom stanju. Iz ovog proizilazi logičan zaključak da će Kejt (30) i Vilijam (29) prekinuti dvestagodišnju tradiciju i niko zbog toga nije srećan. Imaju smisla i pitanja kako da začnu dete kada su oči čitave nacije uprte u njih s obzirom na to da se od ceremonije venčanja spekulisalo da li je tada još gospođića Middleton u drugom stanju. Nakon toga usledile su naslovne strane raznih časopisa koje iz nedelje u nedelju donose vesti da li je Kejt trudna ili nije, da li je imala spontani pobačaj ili pak ne može da ima decu… Međutim, britanski The Sun je otišao najdalje i trijumfovao sledećim naslovom: Nije čudo što ne može da začne dete kada zbog mršavosti u njoj skoro i da nema života. Međutim, višnju na šlag dala je Kejtina svekrva Kamila Parker.

- Kao devojčica Kejt je imala neke probleme sa zdravljem. Sada su se stvari iskomplikovale i ona verovatno neće moći tako lako da ostane u drugom stanju. Možda čak neće moći da ostvari trudnoću ni veštačkom oplodnjom - navodno je ispričala svojoj prijateljici. Ako je sve ovo tačno ostaje nedomumica kako je onda Vojvotkinja od Kembridža prošla sve lekarske testove kojima je bila podvrgnuta pre venčanja kada nije postojala ni najmanja nedoumica da li Kejt može da rodi dete. Takođe, prema pravilniku britanske krune, za njih ne postoji mogućnost da usvoje dete, pošto ono nikada ne bi bilo u krvnoj vezi koja predstavlja najvažniji faktor za nasleđivanje trona. Ukoliko bi bračni par zaista ostao bez dece, prema protokolu, krunu bi nasledio najstariji sin princa Harija. To bi takođe bio validan pokazatelj i da su se njih dvoje venčali iz čiste ljubavi, a ne zbog krune. Opšte je poznato da kraljeske porodice širom sveta žive u stegama propisanim protokolima koji ne tolerišu ni minimalna odstupanja. Kada je reč o britanskoj kruni, onda je sve podignuto na viši nivo. Zidine Bekingemske palate nude luksuz, titulu i status, ali i pravila ponašanja koja neretko deluju bizarno. Ljubav i lična sreća nisu prioriteti. Ostaje da se vidi da li je Kate koja dolazi iz srednjeg staleža i čijim venama ne teče plava krv dobro razmislila pre nego što je ostvarila san svake devojčice i postala princeza, supruga lepšeg sina princeze Dajane. A one koje su i dalje zaljubljene u Williama mogu da se nadaju da li će se baš zbog njih razvesti, ali i druga, podlija varijanta kako i nije više lep pošto je izgubio kosu.

makonda-tracker