Viktor Troicki: Važna mi je emotivna stabilnost

0
Mada na terenu u poslednje vreme ne beleži uspehe, teniser Viktor Troicki uveren je u svoje buduće trijumfe jednako kao u snažnu vezu sa manekenkom Sunčicom Travicom koja ga neizmerno usrećuje
Viktor Troicki, Foto: Ivan Dobričić, Marko Poplašen
Viktor Troicki, Foto: Ivan Dobričić, Marko Poplašen

Iako uz širok osmeh vešto izbegava da odgovara na pitanja o svom privatnom životu, srpski teniser Viktor Troicki (26) nije mogao da sakrije zadovoljstvo što kraj sebe ponovo ima devojku u koju se pre četiri godine zaljubio na prvi pogled. Lepa manekenka Sunčica Travica (27) ga je tada u Parizu potpuno opčinila, pa je bio rešen da je osvoji, što mu je na kraju i pošlo za rukom. Iako su u nekoliko navrata prekidali svoju turbulentnu vezu od oktobra prošle godine ponovo su zajedno pošto su shvatili da uprkos međusobnim razlikama ne mogu jedno bez drugog. Atraktivna manekenka nedavno se prema tradicionalnoj Facebook anketi Gentleman’s Choice našla među dvadeset i pet lepotica u regionu, što Viktoru veoma imponuje.

- Nisam mnogo upućen, ali čuo sam za tu anketu i naravno da mi je drago što je moja devojka izabrana među dvadeset pet najlepših. Ne volim mnogo da pričam o svom privatnom životu, ali zadovoljan sam našom vezom i među nama je sve u redu - rekao je stidljivo kroz smeh ovaj teniser koji sa nestrpljenjem iščekuje veliki turnir u Gradu svetlosti koji za njega ima i intimno značenje pošto je tamo osvojio Sunčicino srce 2008. godine, a svaki 29. maj njih dvoje slave kao godišnjicu svoje veze.

- Rolan Garos u Parizu je za mene obavezan turnir i sigurno jedan od najvećih u toku godine. Prošle godine igrao sam dobro, a nadam se da ću ove biti još bolji. Verovatno će i Sunčica biti tamo, ali još nismo stigli da pričamo na tu temu - iskren je srpski teniser koji i dalje nije spreman da stane na ludi kamen.

- Važna mi je emotivna stabilnost, ali još je rano da razmišljam o ženidbi. Iskreno, nismo još ni pričali o tome jer nam je lepo i ovako - smatra Troicki kome nije svejedno zbog toga što je teniska reprezentacija Srbije izgubila u četvrtfinalu Dejvis kupa u Pragu.

- Svima nama teško je pao poraz od reprezentacije Češke u Dejvis kupu, ali meni sledi novi turnir u Monte Karlu gde putujem već u četvrtak. Život tenisera je izuzetno naporan jer podrazumeva stalna putovanja i kofere u ruci iako ima i lepih strana. Trudim se da uživam koliko god mogu budući da karijera profesionalnog sportiste ne traje dugo - ističe Troicki koji trenutno zauzima 27. poziciju na ATP listi

- Nisam zadovoljan sadašnjom pozicijom. Prilično sam pao na listi pošto sam izgubio neke poene od prošle godine, ali najvažnije je da se što pre vratim i krenem sa boljom igrom. Kako u svakom sportu ima i uspona i padova, godina mi je lošije krenula, pa mi je u teškim trenucima najvažnija podrška mojih najbližih, porodice, prijatelja i devojke. Mogu da zapadnem malo u depresiju, ali to nije nešto strašno jer se događalo i najboljim sportistima sveta. I dalje sam u prvih trideset igrača, a najvažnije je da verujem u sebe i da mogu da budem među prvih deset u svetu - zaključuje Viktor koji je tokom boravka u Beogradu otvorio i Adidas radnju sa novim konceptom gde je sa zadovoljstvom delio autograme i fotografisao se sa brojnim fanovima.

 

Jelena Kulović

 

makonda-tracker