Iva Šiđanin i Slavko Beleslin: Plan o tajnoj prosidbi je uspeo

6
Iako nikada ne potcenjuje žensku intuiciju, voditelj i urednik Vesti na TV B92 Slavko Beleslin uspeo je u nameri da svoju izabranicu, Ivu Šiđanin iznenadi veridbom u Veneciji
Slavko Beleslin, Iva Šiđanin, Foto: Luka Šarac
Slavko Beleslin, Iva Šiđanin, Foto: Luka Šarac

Iako je navikao da po strogim pravilima funkcioniše samo u svojoj profesiji, poštovanje tradicije, ali i neizmerna ljubav prema devojci Ivi Šiđanin (27) sa kojom je više od dve godine u skladnoj vezi, navele su  voditelja i urednika Vesti na TV B92 Slavka Beleslina (38) da svojoj izabranici priredi romantično iznenađenje kojim joj je i zvanično zarobio srce. Veridba je bila samo njihov tajni čin za koji su i njima bliski ljudi saznali tek nekoliko dana kasnije. Uobičajeni prolećni odlazak u Veneciju pretvorio se u putovanje iz bajke tek kada su zastali u naizgled običnoj šetnji Gradom ljubavi u koji su se zaputili pre desetak dana.

- U našem svetu ovo je normalna i jedina ispravna stvar - kaže asistentkinja na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka za koju, kao ni za njenog verenika, čin prosidbe nije izgubio značaj. Uz obostrano prećutno konstatovanje činjenice da njihova veza odavno ide u pravcu bračnih zaveta, Iva ipak do poslednjeg trenutka nije naslutila Slavkovu nameru da je zaprosi baš u Veneciji.

- Mislim da je iznenađenje bilo potpuno mada nikada ne treba potceniti žensku intuiciju. Nisam siguran da muškarci odlučuju čak i onda kada misle da to rade - priča Beleslin i otkriva ima li neke lične simbolike u odabiru Grada ljubavi za romantični čin veridbe.

- Verovali ili ne, Venecija skoro uopšte nije bitna u celoj priči, već jedna klupa u tom gradu. Da je ta klupa bila na bilo kom drugom mestu na svetu - desilo bi se isto. Ipak, i Venecija je po ko zna koji put dobro odigrala svoju ulogu, dala nam je najlepše kulise na svetu - kaže najprepoznatljiviji baršunasti bariton među glasovima voditelja informativnog programa na srpskim televizijama čije reči i dalje odzvanjaju u ušima mlade novosadske intelektualke.

- Ukoliko ste mislili da mi u ušima odzvanjaju neka formalna pitanja, prevarili ste se! Celokupan doživljaj jači je od bilo koje reči. Pogled je bio presudan. Kada nekoga toliko dobro poznajete, onda vam nije potrebno mnogo vremena za razmišljanje. Odgovor se sam vremenom iskristalisao - iskrena je gospođica Šiđanin čiju ruku sada krasi blistavi verenički prsten od belog zlata sa briljantom.

- Prelep je, ali je lepša simbolika koju nosi - sigurna je Iva čijem izabraniku nije bilo teško da za svoju voljenu odabere odgovarajući prsten jer su ga vodila samo iskrena osećanja.

- Tradicija pre svega, ali i ruka na kojoj će stajati bili su jedini kriterijumi za odabir - kaže voditelj koji je još neprikosnoveni vladalac na listama za titulu najpoželjnijeg neženje. Ipak, kad je reč o venčanju, za sada i jedno i drugo ostaju tajanstveni.

- Sve u svoje vreme - kaže Slavko čija izabranica smatra da je to što je od njega mlađa deset godina njihovoj vezi donelo samo dobro.

- Ispostavilo se da je ta razlika idealna u našem odnosu. Situacije u kojima se ne slažemo veoma su retke, ali činjenica da je Slavko stariji, a samim tim zreliji i iskusniji, doprinela je nekim racionalnijim odlukama i boljim procenama. Mogu da se oslonim na njega i osećam se sigurno - kaže Iva koja pojedine osobine svog verenika smatra retkim i dragocenim.

- Slavko je izuzetno lepo vaspitan, tradicionalnih uverenja i poštuje svoju porodicu. Isto tako, veliki je profesionalac i zaljubljenik u svoj posao, izuzetno inteligentan i šarmantan, a opet, veoma emotivan, pažljiv i duhovit. On je zapravo jedno veliko dete. To je kombinacija osobina koju poseduje glavni junak svakog holivudskog filma u kojeg je bar jednom svaka od nas bila zaljubljena. E pa, zaista postoje takvi muškarci, i tačno je da se danas retko sreću - ističe asistentkinja na predmetu menadžment u medijima kojoj poslovne obaveze za sada ne dozvoljavaju da trajno promeni adresu i preseli se u Beograd.

- U Novom Sadu, pre svega, živi moja porodica za koju sam veoma vezana. S druge strane, s obzirom na to da do kraja godine planiram odbranu doktorske disertacije, a želim da ostvarim još neke ambicije kad je reč o razvoju moje akademske karijere, poslovne obaveze će me sigurno još neko vreme vezivati za rodni grad. Međutim, kada pored sebe imate osobu koja vas podržava i koja vam je oslonac u životu, sve je moguće. Ipak, gde god da se nalazim, uvek sam na sat vremena od kuće - priča Iva koja neizmerno uživa i u radu na fakultetu, a novo poslovno okruženje na TV B92, gde radi od prošle jeseni, prija i njenom vereniku koji oduvek uspešno usklađuje privatne i poslovne obaveze.

- Ubeđen sam da trenutno u životu na svim poljima radim ispravne i velike stvari - zaključuje novinar koji se sa Ivom zabavlja od početka 2010. godine. Zaljubljeni par se u javnosti prvi put pojavio sredinom aprila u Expo centru na događaju koji je organizovala Coca-Cola, u istom mesecu posetili su i Beogradski festival igre u Sava centru, a bili su i redovni gosti žurki i rođendana koje je u poslednje dve godine organizovao magazin Story.

 

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker