Vlado Kalember: I dalje bih rado vozio reli, iako sam oldtajmer

0
Poznati hrvatski pevač i njegova supruga, violončelistkinja Ana Rucner, priželjkuju u budućnosti proširenje porodice
Vlado Kalember, Ana Rucner, foto: Jure Ravlić
Vlado Kalember, Ana Rucner, foto: Jure Ravlić

Ana je nedavno predstavila svoj prvi CD Expression u želji da mladima približi klasičnu muziku, a na njemu su radili i Zagrebačka filharmonija, gudači, ali i grupa Srebrna krila.

– Godinama su nas pitali kad ćemo svirati zajedno. Vlado i ja smo dva muzička sveta. Na kraju smo se ipak spojili i ispalo je više nego odlično. Vlado će nastupati sa mnom na koncertima. Sad više ne moram muža ostaviti kući kad idem na turneju – ispričala je Ana za Večernji list koja zajedno sa suprugom priželjkuje proširenje porodice.

– Funkcionišemo besprekorno, ali dete se ne dogodi baš onda kad se planira – kaže Vlado koji je presrećan što njihov petogodišnji sin Darian već sada pokazuje zanimanje za muziku.

– Pre neki dan sam vežbala Mađarski ples za nastup u Budimpešti. Darian se zaigrao s tatom, a ja sam se povukla u radnu sobu. Došao je za mnom, počeo u ritmu da diriguje, a potom mi uzeo i čelo. Malo je mahao njime i to je trajalo otprilike pet minuta. I dobro je da je tako. Našem je sinu samo pet i po godina, neće valjda već sada vežbati čelo pet sati na dan –  ispričala je kroz smeh Ana, dok njen pedesetosmogodišnji suprug nimalo ne haje za svoje godine.

– Ne mislim tako samo ja, mnogi moji vršnjaci kažu da su u glavi i dalje tinejdžeri samo što nam godine proizvodnje brane da se utrkujemo. I dalje bih rado vozio reli, iako sam oldtimer – kaže Vlado.

– Zajedno odlučujemo o svemu, hteli bismo imati još puno dece, ne samo još jedno. Ali, ne sada. Dobijam svoju minutu, na dobrom sam putu k tome da radim velike koncerte, imam turneje. Kina mi se otvorila, idem sigurnijim koracima tamo. Mislim da svoju minutu trebam iskoristiti, a ćerku, sina, blizance... mogu roditi i sa 35 godina – zaključuje Ana Rucner.

makonda-tracker