Darko Rundek na otvaranju izložbe Plavi avion u Beogradu

0
Izložba ilustracija koje je slikarka Ana Kolega radila za omot CD albuma Rundek Cargo trija Plavi avion biće otvorena u prisustvu autorke, Darka Rundeka i violinistkinje Isabel u 14 sati u sredu 18. aprila u holu Doma omladine Beograda
Darko Rundek, foto: Aleksandar Zec
Darko Rundek, foto: Aleksandar Zec

Izložba Plavi avion pokazaće tridesetak ilustracija od kojih neke nisu našle mesto na omotu, a biće postavljena do koncerata Rundek Cargo trija 29. i 30. aprila u Domu omladine Beograda.

Otvaranje izložbe biće i prilika za druženje Rundekom, koji će potpisivati fanovima CD-ove i albume.



- Sa Darkom se poznajem već dugo i pozvao me da pita da li bi napravila omot. Volim njegovu muziku i to je bio lep izazov. Kad sam počela da radim, muzika me povukla i umesto jednog nastao je celi niz crteža i slika, pa smo zaključili da je najbolje da se omot napravi tako da svaka pesma ima svoju sliku. Crteža je ispalo više nego što ima na albumu, pa je sama izložba prilika da se pokažu, jer je odabir bio zaista težak, a vodila nas je intuicija kao kriterijum - kaže Ana Kolega.

Nedavno se pojavio i spot za pesmu Sanjala si da si sretna, drugi sa albuma Plavi avion (2010), za koji Ana Kolega poptisuje crteže, režiju i scenario, dok je animator bio Zoran Mudronja.

- Priča se sama od sebe složila od već postojećih crteža, a meni je bila sjajna prilika da ti crteži ožive i povežu se u smislenu celinu. Uživala sam radeći na projektu i zadovoljna sam saradnjom, razumevanjem i rezultatima. Divno je raditi kad pored sebe imate ljude s kojima se dobro slažete i koji vam daju odvezane ruke u stvaralačkom smislu - kaže Kolega.

Rundek Cargo trio će na srpskoj turneji nastupati isključivo u dvoranama sa sedećim mestima, kao što je velika sala Doma omladine Beograda 29. i 30. aprila.



Trio gitariste i pevača Darka Rundeka koncertno predstavljanje aktuelnog CD albuma Plavi avion (2010), nastavlja pored Beograda i 28. aprila u Kikindi, prvog  maja u Domu kulture Čačka, drugog maja u Sinagogi u Novom Sadu i šestog maja u Subotici.

Ulaznica za beogradske koncerte Rundek Cargo trija košta 1.500 dinara i može se naći na blagajni DOB-a, kao i preko mreža Card Service i Eventim.

makonda-tracker