Slađana Milošević podržala peticiju Upali svetlo - Borba protiv mračnog doba srpske kulture

0
Povezanost umetnika i politike počela je da smeta građanima, te su pokrenuli peticiju Upali svetlo.
Slađana Milošević
Slađana Milošević

Ono što je prethodilo peticiji Upali svetlo je Facebook grupa od preko 16.000 članova koja je podržala Slađanu Milošević u borbi protiv monopola u medijima i kulturi, dok je na raznim Facebook stranicama podršku pružilo preko 20.00 članova. Građani su u Slađaninom društvenom aktivizmu prepoznali svoje potrebe i okupili se oko online peticije čiji je tekst ona sastavila i pokrenula je, u skladu sa izraženim primedbama i željama građana. 

Peticija Upali svetlo je politički neutralna i organizovana dobrom voljom i zalaganjem građana koji izražavaju želju da se depolitizuju sve sfere kulture, od medija do ustanova u kulturi.

Administratori peticije svakodnevno dobijaju poruke podrške građana Srbije, građana svih republika bivše Jugoslavije, i posebno srpske, kao i bivše jugoslovenske dijaspore. Nude se sve vrste pomoći, od opreme za ulično potpisivanje peticije, opreme za muzičke performanse, do izrade TV reklama, flajera, spotova. Može se sa sigurnošću reći da veliki broj ljudi oseća potrebu za promenom društvenog ambijenta i zaustavljanjem daljeg kulturnog i duhovnog propadanja. Tekst peticije Upali svetlo - Borba protiv mračnog doba srpske kulture možete pročitati ovde.

makonda-tracker