Katarina i Milan Gromilić: Kako se voli najviše na svetu

3
Baletski igrači Katarina i Milan Gromilić preciznim koracima idu kroz život u kome su morali da pobede netrpeljivost kako bi dosegli ljubav. Rasterećeni iskušenjima, danas su posvećeni ćerkama Lari i Hani.
Katarina i Milan Gromilić, Foto: Luka Šarac
Katarina i Milan Gromilić, Foto: Luka Šarac

U prošlosti je institucija braka smatrana svetinjom koju su ljudi na sve načine pokušavali da održe. Zarad njegovog očuvanja, partneri su prelazili preko prevara, tolerisali su ljubavnike, ljubavnice i trpeli sve ono što se danas smatra neoprostivim. O njegovoj važnosti ispisivane su priče, a svaka je bajka završavana rečenicom: Živeli su srećno do kraja života. Danas su se prioriteti promenili. Brakovi se završavaju pre nego što počnu, a oni čiji su junaci javne ličnosti, gotovo da nije vredno ni pominjati. Većina se rastane i pre nego što odredi datum venčanja. Zapravo, svaka tvrdnja ima i svoje izuzetke, a među njima su baletski igrači Pozorišta na Terazijama Katarina (28) i Milan Gromilić (32) koji su se venčali pre četiri godine i, kako kažu, vole se najviše na svetu.

- Ništa nema smisla bez moje tri devojke: Katarine, Lare (3,5)  i Hane (1,5). One su moj pokretač, ljubav i svrha mog života – opisuje jednom rečenicom svoj odnos prema porodici učesnik rijaliti šou-programa Survivor koji se emituje na televiziji Prva. 

- Kada bih tokom boravka na Kostariki zapao u loše raspoloženje, pomislio bih na njih i to mi je davalo snage da nastavim dalje. Imao sam jak motiv da prihvatim učešće u Survivoru jer smo Keti i ja podigli subvencionisani kredit za stan i na taj način mogao sam da obezbedim deo novčanih sredstava neophodnih da se konačno skućimo. Nisam se pokajao i opet bih sve ponovio – kaže Milan.

Međutim, nije oduvek bilo ovako, tačnije, Katarina i Milan su iza sebe ostavili sedmu prelomnu godinu. Upoznali su se pre deset godina u Pozorištu na Terazijama, u njihovoj matičnoj kući. Na mnogim projektima radili su zajedno i veoma često bili čak i direktni partneri. Ništa od toga ne bi bilo čudno da se nisu voleli kao pas i mačka, a ponekad nisu razgovarali i po nekoliko meseci. Pre tri godine sve je krenulo u potpuno drugačijem i neočekivanom pravcu...

- Na jednoj probi predstave Čikago imali smo zajedničku tačku i Katarina nije nešto izvela kako sam ja to zamislio. To me je iznerviralo, pa sam ljutito ušao u svlačionicu i više za sebe rekao kako bih je najradije razbio, a jedan kolega mi je rekao: Postoje dve stvari koje možeš da uradiš: ili da se oženiš s njom ili da je zaista razbiješ. Skočio sam kao razjareni bik i rekao: Za tako nešto nema šanse, čak i da je jedina na svetu. Verovatno sam posle toga počeo da obraćam pažnju na nju – kaže poznati baletski igrač.

Njegova supruga nije toliko rečita kao on, pa mu pomalo i prebacuje dok govori o trenutku kada su se upoznali jer previše detaljiše i početak njihove veze prepričava gde god stigne. Njeno polje je igra i pokreti su ono u čemu je najbolja, a to isto važi i za njenog muža. Još kao devojčica znala je da će biti balerina i to je ostvarila. Takođe, znala je i ko je jedini muškarac na svetu koga ne želi pored sebe, ali hemija je bila isuviše snažna da bi joj odolela. Ipak, posle sedam godina poznanstva desila im se fatalna ljubav.

- I dalje smo zaljubljeni kao na početku. Još se volimo i svakodnevno jedno drugom pružamo ljubav i pažnju. Opčinila me je njegova muževnost, on je pravi alfa mužjak, ali isto tako i divan muž i otac – ističe Katarina. Posle mesec dana zabavljanja, ponovo su im se sukobili temperamenti, ali sudbina je za njih imala drugačiji plan.

- Katarina mi je saopštila da je u drugom stanju i bilo je to nešto najlepše što je mogla da mi kaže – priseća se takmičar šou-programa kome je Keti izgovorila sudbonosno da pred matičarem svega tri nedelje pre prvog porođaja.

- Uopšte nisam želela da se udam i sve je bilo na brzinu. Jedini razlog zašto sam pristala na venčanje bilo je zbog toga što sam želela da se preziva isto kao moja deca – ističe Katarina koja je nakon rođenja prve ćerke Lare dobila i Hanu.

- Mesec dana pred doček 2009. godine, Keti me je probudila i rekla mi: Srećna ti nova godina. Ja sam joj odgovorio kako je malo poranila. Ona me poljubila i dala mi test za trudnoću. Bilo je to najsavršenije buđenje u mom životu. Kad završimo sa kupovinom stana, planiramo još jedno dete – ponosno kaže Milan, a njegova voljena izabranica se nadovezuje.

- Najteže nam je palo to što smo Larin treći rođendan morali da proslavimo bez njega. Bukvalno smo brojale dane do tatinog povratka. Hana je mala i nije ništa kapirala, ali Lari sam morala da objašnjavam kako je otišao na more da se takmiči... Inače, Lara ima moj karakter. Voli da igra, obožava balet, ali malo se i stidi. Hana je na Milana, mnogo je tvrdoglava i što zamisli, to mora i da ostvari. Čak i suzama, ako ništa drugo ne pomaže – kroz osmeh kaže Katarina za koju Milan ima samo najlepše reči.

- Keti je posebna žena i tek sam je upoznao kada smo počeli da se zabavljamo. Tada sam otkrio njene prave kvalitete. Pustila me je u svoj svet i u njemu sam najsrećniji. Količina ljubavi koju osećamo jedno prema drugom zaista je nemerljiva. Ona je sve ono što sam ikada želeo.

 

Moni Marković

 

 

makonda-tracker