Predstavljene nove voštane figure princa Vilijama i Kejt Midlton

1
Nove voštane figure vojvotkinje od Kembridža Kejt Midlton i princa Vilijama predstavljene su tokom prethodne nedelje u muzejima Madam Tiso na nekoliko različitih lokacija širom sveta.
Kejt Midlton i princ Vilijam, foto: Profimedia
Kejt Midlton i princ Vilijam, foto: Profimedia

Svaka figura košta oko 200 hiljada dolara, a na njima je radio vrhunski tim stručnjaka, uključujući i frizere i kostimografe.

U susret prvoj godišnjici braka, princ Vilijam i vojvotkinja od Kembridža dobili su svoje voštane figure izrađene za potrebe muzeja Madam Tiso. Svečano otkrivanje kraljevskih voštanih kopija održano je tokom prethodne sedmice u njujorškom muzeju, paralelno sa otkivanjima u muzejima u Londonu i Amsterdamu, dok je svečanost u muzeju u Blekpulu u Engleskoj zakazana za 18. april.

Zanimljivo je to da će u svakom gradu Kejtina replika prezentovati drugačiji stil. Tako će njujorška figura nositi identičnu kopiju lila haljine Alexander McQueen u kojoj je Kejt prošetala crvenim tepihom, londonska verzija će imati kopiju Kejtine plave haljine sa potpisom Isse, amsterdamska će nositi haljinu od čipke Alice Temperley, dok će u Blekpulu voštana Kejt biti odevena u kopiju haljine Jenny Peckham.

Figura mlade vojvotkinje takođe će imati i precizno izrađenu kopiju spektakularnog vereničkog prstena od safira i dijamanata, koji je nekad nosila princeza od Velsa, Lejdi Di.

Osim voštanih figura, Kejt i Vilijam su poslužili i kao inspiracija američkom proizvođaču Barbie lutkica, koji je povodom njihove skorašnje godišnjice braka izradio lutke sa njihovim likovima.

Tijana Radovanović

makonda-tracker