Ceca Ražnatović: Novi početak

0
Iščekujući Uskrs kada će u Beogradu opet biti sa svojom decom, Ceca Ražnatović se proteklog vikenda posle pauze vratila na scenu koncertom u Frankfurtu, ali mršavija pet kilograma i sa drugačijom nijansom kose
Svetlana Ceca Ražnatović, foto: Luka Šarac
Svetlana Ceca Ražnatović, foto: Luka Šarac

Jedan od najsavršenijih vikenda Svetlane-Cece Ražnatović (38) svakako je bio pre dve nedelje, s obzirom na to da je pevačica prvi put nakon izlaska iz osmomesečnog pritvora nastupila pred svojim obožavaocima u Frankfurtu.

- Moj poslednji nastup bio je 12. 12. 2012. u Brizbejnu, u Australiji. Nakon tolike pauze – 24.3. Frankfurt. Još samo koji dan; Da mi je neko tada rekao da neću skoro godinu i po dana nastupati, ne bih mu verovala; Na putu za Frankfurt. Sutra prvi koncert!; Presrećna zbog sutrašnjeg koncerta... samo su neke od misli i osećanja koje je pevačica podelila sa svojim brojnim pratiocima na društvenoj mreži Twitter.

Nekoliko sati nakon suđenja u Prvom osnovnom sudu za navodno nasilničko ponašanje prema Aleksandru Olareviću, direktoru FK Mladi proleter, Ceca je sa svojim bendom otputovala u Frankfurt 23. marta, dan pre koncerta, kojim je protekle subote otvorila turneju Ljubav živi.

Zbog zdravstvenih problema njenog zeta, fudbalera FK Rad Predraga Ocokoljića (34), ročište je odloženo za 8. jun, a pevačica se pravo iz Palate pravde vratila u dom pokraj Marakane, spakovala kofere za Nemačku i njenu sreću tog dana više ništa nije moglo da pomuti.

U grad na Majni stigla je u petak, u popodnevnim časovima, i mada to nije tražila, organizatori su joj priredili kraljevski tretman. Zatim je subotu provela u završenim pripremama za koncert. Među onima koji nisu želeli da propuste nastup, bio je i fudbaler Vujadin Savić (21) koji je za ovu priliku doputovao iz Drezdena gde odnedavno igra za klub Dinamo. Na koncertu, Ceca je pevala puna tri sata, a novim numerama i izmenjenim aranžmanima starih hitova kao što su Zlato srećan put i Ja ću prva koje je ubacila na repertoar, razgalila je brojnu publiku.  Punog srca radosti, Cecin savršeni vikend tokom kojeg je ponovo osetila adrenalin zbog izvođenja pesama na sceni, završio se njenim povratkom u Srbiju u nedelju popodne kada ju je obradovala poruka njene ćerke Anastasije i sina Veljka na Twitteru: Mama, volimo te i radujemo se dolasku u Beograd za Uskrs. Pre nego što započne pripreme za ovaj važan hrišćanski praznik koji će provesti u krugu svoje porodice, Cecu 31. marta i 1. aprila očekuju dva koncerta u Sloveniji, dodatni nastupi u Cirihu, Beču i još nekoliko gradova gde je interesovanje za njene nastupe ogromno.

Ipak, iako će dosta vremena provoditi na turneji, Ceci je jedan od prioriteta u narednim danima odabir singla za ćerku Anastasiju (12) kojoj će kompozitor Aleksandar Milić Mili uraditi modernu pop pesmu. Zgodna pevačica ozbiljno je odlučila da se posveti radu na sebi i s novom energijom i drugačijim izgledom krene u novu etapu svog života.

Ona je nedavno počela da pohađa trosatne treninge kod personalnog trenera Marka Petrovića, inače sina njene dugogodišnje kozmetičarke i bliske drugarice Dragice Kuzman-Petrović s kojim je nekada i vežbala. Zahvaljujući fitnesu, ishrani baziranoj na voću, povrću i ribi, za kratko vreme lišila se pet kilograma koje je dobila tokom boravka u kućnom pritvoru.

Svetlana se polako priprema i za čin svetog pričesta pred Uskrs, a o svojoj religioznosti nerado priča u javnosti koja je, kada je o njoj reč, uvek željna novih informacija. Tako je nedavno, kada je uslikana sa naočarima, počelo nagađanje da gubi vid. S obzirom na to da  ima dioptriju od svoje dvadeset šeste godine i od tada povremeno nosi naočare, problem ni u najmanjoj meri nije dramatičan. Međutim, otkako je na slobodi, Ceca je najzad počela i da menja svoje navike, pa je kasno ustajanje zamenila jutarnjim buđenjima i laganim doručkom. Istina, još se nije oslobodila svog jedinog poroka kojeg ne želi da se odrekne - neizbežnih cigareta.

Iako se često nagađalo da izgleda tako mladoliko zbog brojnih estetskih korekcija, popularna pevačica samo se podvrgava tretmanima podmlađivanja lica na klinici Avicena na koju ide jednom mesečno. Tamo joj na koži lica i vrata laserima pospešuju lučenje prirodnog kolagena. Jedina drastičnija promena kojom se nakon duge pauze predstavila svojoj publici jeste drugačija boja kose, pa je Svetlana prošle nedelje u dogovoru sa svojim frizerom Zoranom Jankovićem posetila frizersku akademiju ID gde joj je on izvukao poneki plavkasti i nekoliko pramenova u toplim nijansama čokolade.

Na fotografisanju za Story na kojem je prvi put pozirala nakon izlaska iz pritvora, Ceca deluje kao srećna, ispunjena i zadovoljna žena kojoj je samo još jedan segment privatnog života ostao neispunjen - ljubav. Zgodna pevačica već dugo je sama, a odavno joj se nije desio čak ni bezazleni flert. Iako je otvorena za nove emotivne izazove, godinama nije upoznala muškarca koji bi joj pomerio tlo pod nogama, ali ni najmanje ne očajava jer je sigurna u to da će joj bliska budućnost doneti novu fatalnu ljubav, poput one koju je 1995. opevala u istoimenom hitu, dok je snažno volela tada novopečenog supruga Željka Ražnatovića Arkana. Ipak, uspomena na muškarca njenog života kojeg još niko nije uspeo da zameni i dalje neizbrisivo živi u njenom sećanju. Odmah po isteku pritvora, 22. februara 2012, uputila se na Novo groblje da poseti njegov grob budući da je ovog 15. januara prvi put za dvanaest godina propustila odlazak na Željkov pomen zbog nemogućnosti da tim povodom napusti dom zbog izdržavanja kazne kućnog pritvora.

Sledeće godine Svetlana će prirediti gala proslavu povodom 25 godina rada, a osim dve nove pesme koje će objaviti u maju ove godine, za 2013. planira i novi album, ali i koncert na beogradskom Ušću. Do tada će, u sklopu turneje Ljubav živi, obići veliki deo Evrope, a verovatno i Kanade i Sjedinjenih Američkih Država odakle dobija mnogo poziva.

 

Nikola Rumenić

 

 

 

makonda-tracker