Promocija vinarije Tikveš: Ekskluzivno crno vino Bela Voda

0
Vinarija Tikveš predstavlja ekskluzivno vino Bela Voda 2010 čiji je kvalitet potvrdio i vodeći svetski vinski kritičar Robert Parker, dodelivši mu neverovatnih 94 poena

Ovako visoka ocena svrstava ovo vino među najkvalitetnija i najcenjenija u svetu i čini ga najprestižnijim u regionu, jer je prvo i jedino vino koje je klasifikovao kritičar takve reputacije.

Crveno vino Bela Voda 2010 je jedinstvena kupaža sorti vranac i plavac i deo nedavno lansirane linije ekskluzivnih teroar (terroir) vina. Vrhunski kvalitet ovog vina potiče iz strogo kontrolisanih zasada starih više od 35 godina i inovativne tehnologije kojom se u vinu zadržavaju sve karakteristike podneblja  Bela voda, sa kog ovo vino i dolazi.

Događaju će prisustvovati i jedan od kreatora crvenog vina Bela Voda 2010 -  Filip Kambi, jedan od pet vodećih svetskih enologa, sa dugogodišnim iskustvom u saradnji sa najprestižnijim vinarijama širom sveta. 

Na promociji ovog vina učestvovaće i Ana Sofrenović, koja će izvoditi džez muziku, a program će voditi novinar RTS-a Maja Nikolić.

 

 

makonda-tracker