Životna priča: Dženifer Lopez - Progoni me strah da ću ostati sama

0
Od klinke iz bloka do najuticajnije Latinoamerikanke u SAD-u, muzička i filmska diva Dženifer Lopez prošla je težak put koji ju je zahvaljujući talentu doveo do raskošnog života, ali joj nije doneo sreću u ljubavi
Dženifer Lopez, Foto: Profimedia, Guliver
Dženifer Lopez, Foto: Profimedia, Guliver

Vođena snovima da jednog dana postane predsednica Sjedinjenih Američkih Država, nestašna Dženifer Lin Lopez iz opakog njujorškog Bronksa za samo četiri decenije stigla je do titule najuticajnije Latinoamerikanke na tlu severne Amerike. Rođena sa poslednjim izadankom generacija šezdesetih, ova zanosna lepotica postala je simbol gracioznosti i stila, što joj je kao tinejdžerki najviše i manjkalo. Na svet je došla 24. jula 1969. godine, ali samo deceniju kasnije bila je glavna junakinja dečjih obračuna u svom kraju. Nije joj nedostajalo muške energije, ili hrabrosti i uz minimalno poznavanje borilačkih veština i danas nosi nadimak Dženi iz bloka. Pevačicina majka Gvadalupe, po zanimanju učiteljica, i otac David, kompjuterski tehničar, potiču iz Portorika, a osim Dženifer imaju još dve ćerke. Lin, koju su u porodici zvali Lola, još sa pet godina počela je da pohađa časove igranja i pevanja, a išla je i u Catholic Grade School i Catholic High School u koju su išle samo devojčice, gde je učestvovala u aktivnostima poput tenisa i gimnastike.

- Romantična sam i već u srednjoj školi imala sam ozbiljnu vezu, ali morala sam da je žrtvujem zbog karijere. Bilo mi je teško jer ja ne mogu bez ljubavi - kaže pevačica koja je samouverenost stekla još u tinejdžerskom periodu kada je sanjala da će postati predsednica Amerike.

- Zašto ne bih jednog dana bila predsednica Amerike? Bila bih odlična i pravedna - ponavlja svoje reči iz detinjstva Lopezova koja je napustila kuću kada je imala osamnaest godina da bi započela karijeru u svetu šou-biznisa.

U tom periodu pohađala je časove igranja na Baruch College u Njujorku i istovremeno radila u pravnoj kancelariji. Potom je započela karijeru kao igračica u šou-programu In Living Color, a kasnije je radila kao prateća igračica na turnejama pop dive Dženet Džekson. Niko tada nije ni slutio da će plesačica koja se nakratko pojavila u spotu za pesmu That’s the Way Love Goes, koji je snimila Džeksonova, postati žena koja diktira i ispisuje nova pravila Holivuda.

Važna karta za Holivud tada je gospođici Lopez bila uloga u filmu Money Train, u kojem su joj 1995. godine partneri bili Vesli Snajps i Vudi Harelson. Obojica su, priznaju danas, bili očarani njenom lepotom, ali i činjenicom da jedna takva lepotica ume da glumi. Pravu slavu stekla je zahvaljujući filmu o čuvenoj meksičkoj pevačici Seleni u istoimenom ostvarenju. Za taj film, snimljen 1997. godine, dobila je honorar od milion dolara i tako postala prva latinoamerička glumica koja je za ulogu dobila milionski iznos. Još dok su je obasjavali prvi zraci popularnosti, Dženifer je neprestano isticala da nije zaboravila svoje poreklo i deo Nujorka iz kog potiče.

Svoj put uspeha često naziva trnjem do zvezda, iako je sada zvanično najuspešnija žena latinoameričkog porekla u Sjedinjenim Američkim Državama, voljena pevačica, glumica i sudija u američkom Idolu. Iako ima razvijen modni brend i niz parfema, često ističe kako i dalje oseća miris znoja nakon tuča u Bronksu koji je posle 2000. opevala u hitu Jenny From the Block. Ipak, izjavu: Ponekad ne stignem da se istuširam, prvi put je javno izrekla tek nakon što je dobila decu, a svoju strast prema tučama artikulisala je treniranjem boksa.

- Znam kako da se borim. Mogu da izdržim mnogo udaraca i da nastavim dalje. Istrenirana sam da kao bokser podnesem petnaest rundi- potvrđuje Džej Lo svoj status ribe iz bloka koja je naučila da boksuje za potrebe filma Money Train. I dok ju je na filmskom platnu već do 1998. godine videla cela Amerika, popularnost u svetu muzike dogodila joj se krajem devedesetih. Vrtoglavi uspeh ostvarila je sa numerom If You Had My Love koja je i danas veliki hit. Ta pesma nalazi se na njenom prvom studijskom albumu On the 6. snimljenom 1999. godine.

Njen drugi studijski album J.Lo (2001) doživeo je ogroman uspeh i prodat je u osam miliona primeraka širom sveta. Usledilo je još nekoliko albuma na engleskom jeziku, a objavila je i CD Como ama una Mujer sa pesmama na španskom. I dok joj je karijera vrtoglavo cvetala, njen ljubavni život postajao je sve burniji, pa se tako ova zgodna pevačica čak tri puta udavala. Njen prvi brak sa konobarom Ojanijem Noom dogodio joj se spontano, ali su se razveli 1998. godine, dvadeset i jedan mesec nakon venčanja. U vreme bračne idile, Ojani je vodio njen restoran, ali to što ga je izdržavala nije uzimao u obzir kada su se rastali.

Da bi se utešila zbog propale ljubavi, a i zbog petomilionskog čeka kojim je platila ćutanje bivšeg supruga, Lopezova se bacila na muziku i snimila gorepomenuti debitantski album On the 6, nazvan po podzemnoj železnici između Bronksa i Menhetna. Tada je u njen život ušao zločesti dečko hip-hopa  Šon Pafi Kombs. Sa slavnim Pafom Dedijem bila je od 1999. do 2000. godine. Bili su omiljeni par brojnim tinejdžerima širom sveta, a njihov zajednički dolazak na MTV VMA nagrade, 2000. godine, jedno je od najzapaženijih pojavljivanja poznatih parova u šou-biznisu. Idila je trajala sve dok oboje nisu uhapšeni jer su bili umešani u pucnjavu u noćnom klubu, gde ih je policija pronašla sa ukradenim pištoljem.

Optužbe protiv Dženifer su povučene i to je bio razlog njihovog raskida. Nedavno, se međutim, pisalo da se par ponovo viđa, što je žustro demantovano iz oba tabora. Njihovo poslednje zajedničko pojavljivanje bilo je na dodeli Grammy nagrada 2000. godine, kada su sve oči bile uprte u Dženiferinu zelenu haljinu sa motivima drveća iz džungle.

Ti komadići platna čuvenog Versaćea mamili su poglede mnogih i od tog trenutka postala je i modna ikona. gazini u više navrata proglašavali jednom od  najzgodnijih i najseksepilnijih dama, a buru u javnosti izazvala je i priča da je osigurala svoju zadnjicu pa potom i celo telo na milion dolara. Najskuplja zvezda Amerike po drugi put se udala u periodu između 2001-2002, za igrača iz svoje plesne grupe Krisa Džada.

Posle ovog razvoda verila se sa glumcem Benom Aflekom i planirali su svadbu za septembar 2003. godine. Ona je, međutim, otkazana nedugo pre samog događaja i par se rastao u januaru 2004. Pet meseci kasnije, Lopezova se tajno udala za pevača Marka Entonija i to 5. juna 2004. godine. Kupili su zajedničku kuću vrednu deset miliona dolara, a pre skoro četiri godine dobili su i blizance Maksa i Emu.

- Uloga roditelja mi najviše znači u životu. Čim sam dobila bebe pomislila sam kako to želim da ponovim još hiljadu puta. uživam u tome, to je život. Majčinstvo je uticalo na ceo moj život pa tako i na moj posao. Čak i na lični izbor šta ću i kako pevati te u kom smeru će ići moja karijera. Klinci su neverovatno podsticajni, a majčinstvo vas natera da drugačije razmišljate o ljubavi. Sve emocije postaju dublje i potpunije, nameću vam se i neka nova pitanja. Zbog toga sam poslednji album nazvala Love? - otkrila je pevačica uz objašnjenje i da bi bila veoma srećna kada bi opet ostala u drugom stanju, bez obzira na to što se prošle godine razvela od Entonija.

- Treći razvod je jedna od najtežih odluka koju sam donela u životu jer sam zaista želela da moja porodica opstane. Moj najveći san bio je da imam srećan porodičan život i svim snagama trudila sam se da ga ostvarim. Mark i ja smo dali sve od sebe, ali jednostavno nismo uspeli. Nisam izgubila veru u ljubav, još priželjkujem onu pravu - rekla je Dženifer nešto pre nego što joj se desila sudbinska ljubav sa plesačem iz njene grupe. Ali, pre nego što je po uzoru na romansu sa Krisom Džadom osvojila mlađanog Kaspera Smarta, Džej Lo je nakon prošlogodišnjeg razvoda bila u kratkoj ljubavi sa glumcem Bredlijem Kuperom.

Romansa sa Smartom međutim u potpunosti je izmenila njen emotivni univerzum i vratila je u mladalački period kada je izdržavala svog prvog supruga, konobara Nou. Veza je počela nakon što je Kasper dobio posao plesača za njen nastup u San Francisku. US Weekly navodi kako je pevačica i majka dvoje dece u potpunosti opčinjena svojim novim dečkom iz Kalifornije, a pojedini mediji prenosili su ispovesti njenih prijatelja koji pričaju kako je, otkako je sa Smartom, Lopezova nezasita u seksu.

Ovaj zaljubljeni par nedavno je uslikan i u Njujorku gde je muzička zvezda imala poslovne obaveze. I pored toga što su u velikoj ljubavi, pevačica koja iza sebe ima tri propala braka tvrdi da sa svojim novim partnerom koji je mlađi od nje čak osamnaest godina - ne želi da stane na ludi kamen.


- Više ne razmišljam o braku - rekla je Dženifer, a potom dala i izjavu koja možda ipak nagoveštava da će se jednog dana predomisliti.

- Strah od toga da ostanem sama oblikuje moj život. Živim samo toliko koliko su oko mene ljudi koje volim - iskrena je muzička zvezda kojoj pojedini mediji uprkos visokom kontu na računu i odličnom plasmanu na Forbsovoj listi prognoziraju bankrot zbog sve većih prohteva njenog novog dečka.            

 

Nikola Rumenić  

 

 

makonda-tracker