napisao je brojne hitove

Iznenadna smrt zaustavila je njegov životni san: U koju poznatu pevačicu je bio ludo zaljubljen Rođa Raičević?

0

Na današnji dan rođen je pevač Rodoljub Rođa Raičević

Rođa Raičević je rođen u Nikšiću.
Rođa Raičević je rođen u Nikšiću.foto: Printscreen/Youtube/baraba054

Pevač Rodoljub Rođa Raičević rođen je na današnji dan 1957. godine u Nikšiću u Crnoj Gori.

 

U rodnom gradu je završio osnovnu školu i nižu muzičku školu, dok je srednju pohađao u Podgorici.

 

Kao mlad je nastupao u kafićima i restoranima u Budvi, a 1976. godine se preselio u Beograd kako bi studio na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

 

Ostao je večiti apsolvent, a to je verovatno bio delom zbog toga što je počeo da svira i peva u beogradskim restoranima i da gradi karijeru.

Od 1993. godine je počeo da sarađuje sa Draganom Brajovićem Brajom i objavio je prvi album, sa kojeg se izdvojila pesma "Tako je suđeno". 

 

Jedno vreme bio je član sastava "Rokeri s Moravu", pa član orkestra Miše Mijatovića, da bi prvi veći autorski uspeh imao s pesmom "Godine idu", koju je snimila Nada Topčagić.

 

Osim što je pevao i svirao, Rođa Raičević se bavio i komponovanjem.

 

Napisao je brojne hitove koje su otpevale Ana Bekuta, Dragana Radosavljević Cakana, Indira Radić.

On je napisao i pesmu "Tebi moja mazo", koja je proslavila crnogorskog pevača Srđana M, a bez koje i dan-danas ne mogu da prođu slavlja. 

 

Voleo je i da slika i želeo je da ispuni svoj san, da napravi izložbu slika.

 

Međutim, sudbina je drugačije htela. Rođa je pronađen mrtav 7. oktobra 2001. godien u svom stanu u Beogradu, u ulici 27. marta. Kako je zvanično obljeno, uzrok smrti je prekomerna upotreba droge. 

 

Međutim, i nakon 22 godine, neki detalji njegove njegove smrti su ostali nerazjašnjeni. 

 

Kako su mediji pisali, Rođa je gajio platonsku ljubav prema jednoj koleginici. Naime, bio je zaljubljen u Bubu Miranović.

- Družili smo se na početku njegove karijere. Otišla sam za Toronto i putevi su nam se tad razišli. Bio je divan kolega. Ozbiljan, a opet zabavan u društvu - rekla je Miranovićeva u jednom intervjuu.

 

- Bio je fantastičan muzičar, dobar muzikant, pravio je potpuno drugu vrstu muzike. Pesma "Jedno si ti, drugo sam ja" je bila namenjena meni. Bio je jako zaljubljen u Bubu Miranović. Imao je u planu da se ženi, ali zašto se nije ženio, pa, zato što ga je povukla slava - ispričala je Cakana jednom prilikom.

 

- Pamtim ga kao čoveka koji je uvek bio vedar i nasmejan, raspoložen za druženje. Čoveka velikog srca dobre i duše koji je bio tu za sve najbliže.Lep, sa manirima gospodina i glasom koji nikada neću moći da zaboravim - ispričao je jednom prilikom za Glossy Rođin bratanac Zoran Raičević. 

 

- Privatno je bio jako tih i staložen posvećen porodici i Bogu, uvek se trudio da se što bolje odmori za nastup kako bi mogao publici da pruži svoj maksimum. Zaljubljen u muziku, živeo je za pesmu i tako je bilo da kraja njegovog života. Osim pevanja najviše je voleo da slika, bio je jako talentovan i za tu unetnost. Previše rana smrt je zaustavila njegovu prvu samostalnu izložbu sliku u Sava Centru. Najviše je voleo da crta pejzaže i aktove - govorio jenjegov bratanac.

 

makonda-tracker