Svetlana Ceca Ražnatović: Dar za lepšu budućnost

3
Po povratku sa Kipra, gde je posetila decu Anastasiju i Veljka, folk zvezda Svetlana Ražnatović priprema se za evropsku turneju uoči koje je dobila vrlo vredan poklon od dizajnera nakita Damjana Popovca
Ceca Ražnatović, Foto: Luka Šarac
Ceca Ražnatović, Foto: Luka Šarac

Istekom kućnog pritvora u kojem je provela osam meseci, počelo je novo poglavlje u životu folk zvezde Svetlane - Cece Ražnatović (38). Čim joj je u zakonskom roku vraćen pasoš, lepa pevačica je sa sestrom Lidijom Ocokoljić (37) otputovala u porodičnu kuću u Aja Napu na Kipru, gde je provela deset dana sa svojom decom, Anastasijom (13) i Veljkom (15), čime se odmah radosno pohvalila i svojim brojnim obožavaocima.

- Ovo smo moja velika deca i ja - napisala je Ceca pored fotografije koju je objavila na svom Twitter nalogu nekoliko dana pre povratka u Srbiju. Dok je boravila na Kipru, atraktivna brineta se odmarala u svojoj vili i sa Anastasijom i Veljkom razgovarala o njihovim školskim obavezama. Inače, naslednici popularne pevačice od ove školske godine počeli su da pohađaju Britansku školu na Kipru i odlično su se snašli u novom okruženju gde su prešli nakon prethodnog školovanja u Beogradu.

Ceca je maksimalno uživala u vremenu provedenom na Kipru, pa je boravak čak i produžila za nekoliko dana, a po dolasku u rodnu zemlju na aerodromu su je oko tri sata ujutro sačekali brojni fotoreporteri od kojih se vidno ogorčena sakrila stavljajući kapuljaču na glavu. Dan po dolasku u Beograd Ceca je provela u kući odmarajući se od puta, a nakon što ju je posetila frizerka Svetlana Bubanja Bucka koja joj je pomogla da promeni boju kose koja je sada u svetlosmeđim pramenovima, prošlog petka se u društvu svog vozača uputila na probu sa bendom Miligram, održanu u studiju popularnog kantautora Aleksandra Milića Milija. Pripreme za turneju počela je pevajući svoju omiljenu pesmu sa novog albuma pod nazivom Rasulo, nakon čega su se nizali hitovi poput: Igračka samoće, Sve što imam i nemam, Ona, Šteta za mene, a zatim i nekoliko starih pesama poput: Ja ću prva i Pogrešan broj koje je uvrstila na repertoar.

- Tri sata probe, zvučimo sjajno - podelila je utiske sa fanovima folk diva na društvenoj mreži Twitter gde iz dana u dan ima sve više sledbenika. Kada je tokom probe napravila prvu pauzu, pevačici je njen kompozitor Mili uručio poklon koji joj je poslao dizajner unikatnog nakita Damjan Popovac.

- Reč je o ogrlici od srebra 925 i bisera vrhunskog kvaliteta, napravljenoj u Švajcarskoj. Ima 99 čvorova i 33 bisera, uz jedan poseban biser koji se nalazi na krstu i veći je od ostalih - kaže ovaj dizajner i objašnjava da za svoj rad ima i posebnu vrstu dozvole, koja se naročito dopala Ceci.
- Imam pismeni blagoslov Srpske pravoslavne crkve za pravljenje takvih brojanica. Ceca i Aca Lukas su meni lično drage osobe, a uz to su i pobožni - kaže Popovac koji je pevačici darivao najskuplju ogrlicu iz svoje kolekcije.

- Ne znam kakve namere ima prema njoj i kakve će namere imati ona prema njemu - u šali je prokomentarisao Aleksandar Milić Mili i dodao kako planira da upozna Cecu i Damjana. Pevačicu je posebno raznežio ovaj gest, pa je u razgovoru sa članovima Milijevog benda otkrila da će neobičan dar rado nositi. Inače, Cecina turneja počeće njenim nastupom u Frankfurtu 24. marta, a potom će se nastaviti u Sloveniji i Švajcarskoj. Dan uoči koncerta u bečkoj dvorani Prater koji je zakazan za 21. april, Ceca će u austrijskoj prestonici organizovati VIP parti za određeni broj svojih poštovalaca. Pored toga, pevačica može da odahne jer je većina karata za njene nastupe već rasprodata, što ne čudi ako se uzme u obzir da uopšte nije stigla da promoviše numere sa svog poslednjeg albuma.

- Album sa sedam Cecinih pesama, od kojih su dve nove i bržeg ritma nego numere na njenom albumu Ljubav živi, pojaviće se u prodaji u maju - najavio je Mili pod čijom dirigentskom palicom Svetlana planira predstojeću turneju na kojoj će držati koncerte od po puna tri sata.

 

Nikola Rumenić

 

 

makonda-tracker