Goran Bregović: Koncert je bio kao rođendan

0
Muzičar Goran Bregović govori koliko je srećan zbog koncerta koji je protekle subote održao u sarajevskoj dvorani Zetra i priznaje da je tako na najbolji način proslavio svoj 62. rođendan
Goran Bregović
Goran Bregović

Bregović je nastupio pred deset hiljada posetilaca u dvorani Zetra a muzičar je u intervjuu za Dnevni avaz otkrio kako se osećao nakon što je sišao sa bine.

- Meni je bilo uzbudljivo, nisam imao osećaj da je koncert nego da mi se događa nešto lepo. Nije mi ovo bio koncert... Toliko je bilo prijatelja, stvarno je izgledalo kao rođendan. Došli su mi prijatelji s raznih strana bivše Jugoslavije. I Čola se zadesio, otpevali smo zajedno tri pesme. Da smo rođendan slavili kod kuće, isto bi bilo. Nije mi ličilo na šou biznis nego je bilo baš kao rođendan. Drago mi je da sam ovakav koncert svirao u Sarajevu – rekao je popularni Brega i otkrio kada će nova ploča Orkestar za svadbe i sahrane biti završena.

- U naredne dve nedelje morao bih završiti ploču. To sam obećao svom uredniku i kako mi je ekipa na okupu, pre nego što se raziđu, zaustaviću ih na tri-četiri dana u Beogradu da posnimaju ono što još imaju i da za dve nedelje završim ploču. U aprilu imam veliki koncert u Madridu na trgu... Počinjem da sviram. Prošle godine sam svirao 120 koncerata, a ove ću sigurno više – istakao je nekadašnji lider grupe Bijelo dugme.

 

makonda-tracker