Sloboda Mićalović i Gordana Kuić gošće Čajanke u pet

0
Slavljeničko izvođenje komada Miris kiše na Balkanu u Madlenianumu povodom tri godine od premijere planirano je za deveti april, njemu će 27. marta prethoditi Čajanka u pet na kojoj će gosti Dejana Đurovića biti Gordana Kuić i Sloboda Mićalović.

U Operi i teatru Madlenianum 12. aprila 2009. godine premijerno je  izvedena predstava Miris kiše na Balkanu prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Taj roman koji je doživeo preko dvadeset izdanja dramatizovao je Nebojša Romčević 15 godina pre premijere u zemunskom pozorištu. Gospođa Madlena Zepter je postavljajući Miris kiše na Balkanu na Veliku scenu svog pozorišta učinila potez kojim je brojna publika došla u Madlenianum da vidi omiljeno književno štivo o istinitim događajima jedne jevrejske porodice.

Za tri godine i 45 izvođenja preko dvadest hiljada gledalaca pogledalo predstavu. Slavljeničko izvođenje kojim će se obeležiti tri godine od premijere planirano je za devetog april, a njemu će prethoditi 27. marta Čajanka u pet na kojoj će gosti Dejana Đurovića biti Gordana Kuić i Sloboda Mićalović.

Za sve one koji do sada nisu imali priliku da pogledaju Miris kiše na Balkanu u Madlenianumu, podsećamo da je to nežna porodična priča o slozi i ljubavi, o tome da gde god ljudi bili, razdvojeni državnim granicama, ratovima, pa čak i smrću, ako ih ljubav vezuje ostaju zapravo neraskidivo vezani zauvek. Delo Gordane Kuić govori o lepoti i veličanstvenosti žrtvovanja za druge, za bližnje. Melodramom Miris kiše na Balkanu zapravo se profilisao repertoar dramske scene Madlenianuma u žanrovskom smislu u poslednje tri sezone, a velika posećenost predstva pokazala je da je publici itekako potrebno pozorište koje se bavi večnim pitanjima ljudskog srca. 

makonda-tracker