tuga

Primljen u bolnicu teškom stanju: Otkriveno šta je PRETHODILO SMRTI Saše Vidića

2

Poznati modni kreator Saša Vidić iznenada je preminuo u 52. godini u KBC "Bežanijska kosa" u Beogradu.

Saša Vidić
Saša Vidićfoto: Dragana Udovičić

Modni dizajner Saša Vidić je, kako Kurir nezvanično saznaje, kasno sinoć dovezen u teškom stanju u bolnicu i odmah priključen na respirator.

 

U pitanju je, kako navodi izvor Kurira, bilo septično stanje, te je kreator proglašen mrtvim usled kardiorespiratorne insuficijencije, međutim definitivan uzrok je za sada nepoznat.

 

Saša Vidić je rođen je 1971. godine u selu Mlaka u Hvatskoj, živeo je jedno vreme u Banja Luci, da bi se potom preselio u Beograd, kada je pobegao od rata u Bosni.

 

U srpskoj prestonici izgradio je uspešnu karijeru i sarađivao sa mnogim imenima sa naše estrade kao što su Seka Aleksić, Jelena Karleuša, Ceca Ražnatović....

 

Šta je kardiorespiratorna insuficijencija?

 

Kardiorespiratorna insuficijencija predstavlja naglo nastalu slabost disajne funkcije koja nam omogućava razmenu gasova izmedju spoljašnje sredine i krvi, piše na internetu.

 

Centralni deo sistema za disanje su pluća, ali disajna funcija zavisi od više sistema organa i nivoa kontrole.

 

Taj sistem čine centri u mozgu, produženoj i kičmenoj moždini, mišići grudnog koša, dijafragma, plužna maramina, pluća, disajni putevi, krvni sudovi.

 

Zbog toga disajna slabost, bilo akutna ili hronična, može nastati kao posledica patoloških poremećaja na svim ovim nivoima.

 

Najčešći uzroci su – upale pluća, edem pluća, plućna tromboembolija, teško pogoršanje astme i hronične obstruktivne bolesti pluća, akutni respiratorni distres sindrom, pneumotorax , moždani udar, moždane povrede, trovanja , neuromišićne bolesti... 

 

 

makonda-tracker