Milan Popović uručio tri nova inkubatora za bebe u Vršcu

0
Najveći donator od početka akcije Bitke za bebe, biznismen Milan Popović, posetio je Opštu bolnicu u svom rodnom Vršcu i tom prilikom uručio tri nova inkubatora za potrebe prevremeno rođenih beba koje svoje prve dane provode u ovoj ustanovi

Milan Popović je do sada srpskim porodilištima donirao ukupno 21 inkubator u vrednosti od preko 200.000 evra. Pored tri inkubatora za Opštu bolnicu u Vršcu, Milan Popović  je uplatio sredstva za nabavku po dva inkubatora za GAK Narodni front, GAK u Višegradskoj, Univerzitetsku dečju klniku u Tiršovoj i Institutu za majku i dete. 

Po jedan inkubator dobili su Institut za neonatologiju Srbije, Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, GAK Novi Sad, Klinički centar Kragujevac, kao i bolnice u Pančevu, Vrbasu, Somboru, Zrenjaninu, Senti i Kikindi. Takođe, Milan Popović se priključio i akciji Bitka za bebe u regionu, donirajući dva inkubatora Kliničkom centru  Banjaluka.

- Suvišno je govoriti o značaju učešća gospodina Popovića, koji ne samo da je najveći donator već i najsvetliji primer društveno odgovornog ponašanja na koji smo tokom ove akcije naišli. Moram da napomenem kako je njegovo učešće u Bici za bebe u velikoj meri doprinelo animiranju drugih donatora da se nam se pridruže i daju svoj doprinos u borbi za živote prevremeno rođenih beba – rekao je predsednik UO Fonda B92 Veran Matić koji je zajedno sa predsednikom opštine Vršac Čedomirom Živkovićem prisustvovao uručenju nove opreme u Vršcu.

makonda-tracker