Mladen Nelević: Najveće bogatstvo je nasmejati ljude

2
Glumac Mladen Nelević priča o sitnicama koje njegov život sa suprugom Slavkom čine savršenim i ne krije da sve češće beg od brzog tempa života pronalazi na selu
Mladen Nelević, Foto: Luka Šarac, Story press
Mladen Nelević, Foto: Luka Šarac, Story press

Dok glumca Mladena Nelevića (55) starija publika pamti i kao legendarnog profesora iz predstave Sarajevska audicija, mlađe generacije trenutno ga upoznaju kroz likove u gledanim serijama Vojna akademija i Budva na pjenu od mora. Na dugačkom profesionalnom putu, na kojem su ga pre jedne decenije šire narodne mase upoznale u seriji M(j)ešoviti brak i unele čari popularnosti u njegov život, Mladen nikada nije težio slavi bez pokrića.

- Čovek ne treba da dozvoli da ga ponese bilo kakva popularnost ili da, ne daj Bože, pomisli kako je po nečemu poseban i drugačiji od ostalih. Svi smo mi zamenljivi i zbog toga je najvažnije da ostanemo prizemni i usmereni na stvari koje nas čine srećnima. Kako vreme prolazi, sve više pažnje poklanjam svom zdravlju, a zahvaljujući tome što sam se u mladosti bavio sportom, danas sam u dobroj kondiciji. Kad nam to obaveze dozvole, sa suprugom Slavkom često odlazim u jedno selo nadomak Podgorice gde imamo vikendicu i to mesto je naša idealna oaza. Tu sa svojim prijateljima s jeseni pečem rakiju – opisuje Mladen ne skrivajući da je od svih uspeha najponosniji na svoj brak sa bivšom balerinom i koreografom Slavkom Nelević. Ovaj umetnički tandem svoju intimnu zajednicu neguje više od tri decenije. Umetniku se i danas pojavi osmeh na licu kada se priseti dana u kojem je sreo svoju Slavku.

- Upoznali smo se dok sam studirao u Sarajevu, gde je ona došla nakon završenog fakulteta u Beogradu. Rekao bih da nas je spojilo to što smo i jedno i drugo bili stranci u ovom gradu, a osvojila me je već nakon prvog susreta. Ubrzo smo počeli da živimo zajedno i od tada se ne razdvajamo. Kasnije smo se tokom teških devedesetih godina preselili u Podgoricu, što je na neki način za mene predstavljalo povratak kući, s obzirom na to da sam odrastao i stasao u glavnom gradu Crne Gore. U početku nam je bilo teško da organizujemo posao i život, ali smo se zahvaljujući našim prijateljima brzo uklopili u novu sredinu – kaže glumac kojem je ljubav glavni pokretač u životu.

- Već godinama živim istim tempom koji podrazumeva česta putovanja i odsustva od kuće, iako se nekada više putovalo. Nakon svakog snimanja žurim da se vratim svom domu, što nekada i nije moguće, pogotovo kada idemo sa jednog snimanja na drugo. Supruga me ne kritikuje zbog načina na koji organizujem svoje vreme jer je svesna posla kojim se bavim. Ne postoji posebna tajna našeg skladnog odnosa. Mi smo umetnici koji se često dopunjuju, a Slavka ima razumevanja za moja česta odsustva – priča Mladen svestan toga da umetnički parovi sve teže opstaju.

- I sam sam svedok toga da mnogi brakovi ne opstaju, naročito oni na javnoj sceni. Slavka i ja veoma često sarađujemo u predstavama koje igram u Podgorici. Iako ne volim mnogo pokrete i ples, imam dobrog koreografa, pa sve zadatke uspešno savlađujem – s osmehom kaže umetnik koji u svoju kuću uvek donosi samo pozitivne strane svog posla.

- Najlepše utiske nosim sa snimanja serije Budva na pjenu od mora u Crnoj Gori. Kada pomislim kakvo je lepo vreme bilo tokom snimanja, poželim da se vratim na set. Drago mi je što su mladi glumci iz Crne Gore bili u prilici da učestvuju u jednom ovakvom projektu. To su vaspitana deca i nije bilo nikakvih problema tokom saradnje s njima. Odlično iskustvo je bilo i na snimanju Vojne akademije i što sam stariji, sve mi više odgovara komedija. Najveće bogatstvo je ukoliko nekog umete da nasmejete – zaključuje Mladen.

Danilo Mašojević

 

makonda-tracker