vidno potresena

"Na svoju odgovornost sam izašla iz bolnice": Slađana Milošević u lošem stanju, pati od retke bolesti

0

Slađana Milošević u lošem stanju: Mnogo sam bolesna, na svoju odgovornost sam izašla iz bolnice. 

Slađana Milošević
Slađana Milošević foto: Antonio Ahel/ATAImages

Poznata muzičarka Slađana Milošević je medijima objasnila da je veoma bolesna i da je danima u krevetu na Kliničkom centru. Takođe, ona se požalila na tretman u bolnici.

 

- Nalazim se u Kliničkom centru i lečim se već dugo. Jako sam loše, sve se mnogo iskomplikovalo, ali me ovde drže već šest dana i ne puštaju da odem ni do toaleta. Ja sada izlazim na svoj potpis i na sopstvenu odgovornost i želim da javnost zna kako me tretiraju. Mnogo sam bolesna - rekla je Slađana za Novu.

 

Nešto kasnije, pevačica se javila i dnevnom listu Kurir. Požalila na još nekoliko stvari, a preciznije je objasnila šta je sve dočekalo u bolnici.

 

 

- Nalazim se ispred Urgentnog centra. Ja sam upravo uspela da izađem iz bolnice posle šest dana baš onako jednog ružnog zlostavljanja i zabrane kretanja što je moje ustavno pravo. Lekari su pravili dogovore da se ostane u bolnici da se promeni režim koji oni predlažu, ali to nisu učinili. Naterana sam da koristim jednu prostoriju. Nemam čarape ni cipele na sebi. To je sve tako napravljeno, a koji je cilj njihov ne znam - rekla je Slađana za Kurir.

 

Kako je rekla, njoj u bolnici nije dozvoljeno ni da ode u toaleta.

 

 

- Jako bih volela da znam šta se dešava iza svega toga jer ne dozvoliti pacijentu da ode do toalata da izađe na vrata prostorije je previše oduzimana slobode. Ne znam koji bii bio razlog ali nije mi prvi put da se nalazim u istoj situaciji - tvrdi pevačica.

 

Slađana tvrdi da pati od autoimune bolesti koja se zove Sjorgenov sindrom i da ta bolest prolazi kroz razne cikluse i da je trenutno u jako lošem stanju.

 

Sjogrenov sindrom je hronično, zapaljensko, reumatoidno oboljenje koje se ispoljava suvim okom (xerophthalmia) i suvim ustima (xerostomia). Uzrok nastanka ovih pojava je smanjenje funkcija egzokrinih žlezda.

 

Ovaj sindrom se javlja kao primarno oboljenje i udružen sa nekom od drugih sisitemskih bolesti vezivnog tkiva, najčešće sa sistemskim lupusom ili reumatoidnim artritisom.

 

 

makonda-tracker