Survivor Kostarika je počeo!

0
Osamnaest poznatih lica iz regiona doletelo je na obale Pacifika i uputilo se u nacionalni park Korkovado gde će ih čekati kišne šume, neprijatne komšije, opasne zveri i jezivi zvuci.

Aleks, Aleksandra, Ava, Jelena, Kristina, Maja Lena, Marko, Martina, Mia, Milan, Neven, Nikola, Ognjen, Radovan, Sebastijan, Stanija, Vlada  i Žare. Oni su junaci ovogodišnje surove avanture, kroz koju nas opet vodi glumac Andrija Milošević, sa novom koleginicom iz Hrvatske Marijanom Batinić.

18 odvažnih, neustrašivih takmičara ukrcalo se u čamac i krenulo put budućeg boravišta. Lagano veslajući, upijajući tople sunčeve zrake i uživajući u pejzažu, izgledali su kao grupa veselih školaraca na ekskurziji. Vesela Stanija odmah je pronašla udobno uzglavlje u Ognjenovom krilu i zaspala snom pravednika, ne obazirući se mnogo na začikavanja saputnika.

Konačno, pred njima se ukazuje nov vidik. Mali splav koji jedva da može da primi svih 18. Ali, prvi izazov uspešno savladavaju i ukrcavaju se na lelujavu dasku. A na tabli - prvo iznenađenje. Zadatak jasan i naizgled lak: ko pre do obale, njegova marama. S neviđenim entuzijazmom uskaču u nepoznato more i kreće bitka sa talasima i morskim dubinama. Situacija bi bila krajnje očekivana, da  iznenada nije počela drama.

Hrvatska glumica Mia Begović upada u zamku svoje dukserice i duboke vode. Natopljena dukserica zategla se oko njenog krhkog vrata i pretila da je povuče u morske dubine. Na svu sreću, u blizini su se našli pravi džentlmeni, koji su je sa stilom prihvatio i pomogao da ispliva. Stilista Neven bio je srećan, kaže, da je spasao ljudski život, više nego da je dobio crveno maramče. Mijina drama završila se lekarskom intervencijom i slinim izvinjenjima. Sve je dobro što se dobro svrši, pomislila je i njena kći Maja Lena, koja izjavljuje da je videla da se mama batrga, ali je bila predaleko da nešto učini.

Pošto su se iskrcali i privezali marame, kreću u potragu. Pronalaze mali izvor pijaće vode, sanduk sa osnovnim potrepštinama, mačete, kremen, konopac... A čeka ih i sklepan krevet od bambusa na koji teško da svi mogu da se uguraju.

I, eto prilike za prve iskre. Naime, muškom delu ekipe ne polazi za rukom da upali vatru, dok ženski nema pojma koji su prioriteti, pa se svi vrzmaju bez ikakvog reda i cilja, narogušeni i nadrndani jedni na druge.

Iako se čini da bi se Jelena Maćić slatko zakačila sa svakim ko ne zna šta da radi, a Mia i Žare jadikuju što im se niko ne obraća za pomoć, do prvih varnica prvog dana nije došlo. Iskre su sevale, ali vatru niko uspeo da zapali, pa su takmičari izmoreni, pomalo gladni i hladni, krenuli na spavanje. A nekima je bilo lakše u dvoje. Stanija se i dalje motala oko Ognjena, Aleksandra je bila u blizini hrvatskog mistera Radovana, a Kristina i Nikola već prve večeri zagrljeni su se šćućurili i zajedno utonuli u snove...

 

 

 

makonda-tracker