Sanja Jovićević: U ljubavi želim slobodu

6
Šarmantna glumica Sanja Jovićević priča kakva je u emotivnim vezama, ali i otkriva šta je potrebno da bi je muškarac osvojio.
Sanja Jovićević; Foto: Anes Lekić za studio Lasso
Sanja Jovićević; Foto: Anes Lekić za studio Lasso

Otkako je početkom godine na TV Prva počela s emitovanjem serija Budva na pjenu od mora, lik otresite Bojane Bačić koju igra mlada crnogorska glumica Sanja Jovićević (23), naprečac je osvojio gledaoce kraj malih ekrana. Mada tvrdi da među njima nema mnogo sličnosti, ova simpatična studentkinja treće godine glume na cetinjskoj Akademiji u klasi Branislava Mićunovića, ne krije koliko je srećna zbog uspeha koji je serijal doživeo, kao i saradnje sa kolegom Momčilom Otaševićem koji igra Luku Radmilovića.


- Momčilo je moj kolega sa klase, tako da smo dobro sarađivali, bodrili jedno drugo i međusobno se podržavali. Nije lako snimati intimne scene, ali olakšavajuća okolnost je to što zajedno studiramo i dobro se poznajemo – započinje priču Sanja koja otkriva šta je potrebno da bi je muškarac zaista osvojio.

- Mora da ima pozitivnu energiju koju nosi sa sobom i osmeh. Uvek sam govorila da ne postoje ružni i lepi ljudi, već pozitivni i negativni. Fizički izgled jeste bitan, ali ne presudan i smatram da je harizma najvažnija. Rad na sebi, kako spolja, tako i iznutra, veoma je bitan jer svojim delima čovek slika sopstvenu ličnost, kao što je to rekao Fridrih Šiler – kaže glumica koja za razliku od lika Bojane ima više sreće u ljubavi.

 - Nikada nisam doživela zabranjenu ljubav. Smatram da ona mora biti zasnovana na poštovanju, poverenju i iz toga se rađa sloboda koju bih uporedila sa srećom koju ljubav donosi između dva pola. Isto kao ptica, ako je držiš nežno, ona će se osećati slobodno i ostaće ti u ruci. Tako je i sa mnom – ističe ova lepa Podgoričanka koja, iako nije u vezi, ne misli da je devojkama danas teško da pronađu dečka.

- Ja sam uvek zaljubljena. (Smeh) Zapravo, problem je u ljudima koji razmišljaju kako im je teško da nađu partnera, a da li je to posledica slabosti njihovog razuma ili je u pitanju samopouzdanje, ostaje otvoreno pitanje – kaže ova simpatična brineta koja je od detinjstva želela da se bavi glumom.

- Odrasla sam u porodici sa puno ljubavi i razumevanja. Bitno mi je mišljenje roditelja jer su mi oni i najveća podrška. Još odmalena gluma je bila moja želja koja je godinama sazrevala. Uvek sam se divila lakoći igre dok sam gledala velike glumce, pa sam i ja poželela da jednog dana budem kao oni – otkriva Sanja i priča da li se njen život promenio otkako je postala poznata.

- Moj život se nije promenio, ostala sam ista kao pre, sa identičnim navikama i osobinama. Maštala sam da budem uspešna i dobra u svemu što radim, a popularnost dođe i prođe. Najbitnije je održati se u ovom poslu i volela bih da me dobre uloge prate u budućim projektima – priželjkuje Jovićevićeva koja je zbog saradnje sa popularnim kolegama u seriji Budva na pjenu od mora osećala veliku odgovornost.

- Imala sam priliku da sa rediteljem Milanom Karadžićem sarađujem u pozorištu kada smo radili predstavu Ulcinjski gusar. On je u toj predstavi pratio moj rad i imali smo predivnu saradnju, ali morala sam proći kasting, kao i sve ostale moje koleginice. Osećala sam veliku odgovornost zbog saradnje sa poznatijim glumcima jer je preda mnom bio zadatak da ispunim njihova očekivanja, a naišla sam na veliko razumevanje i mislim da sam uspela u tome. Od Ljiljane Blagojević i Mime Karadžića koji igraju moje roditelje, naučila sam mnogo toga. Imala sam njihovu posvećenost i divan odnos, što pre svega dokazuje da su oni dobri glumci i još bolji ljudi – smatra Sanja.

 

Jelena Kulović

 

makonda-tracker