Apel

"Potrebna nam je VAŠA POMOĆ!" Emina Jahović se javila iz Istanbula nakon serije strašnih zemljotresa

0

Veliki zemljotresi pogodili su Tursku i Siriju u poslednja 24 sata, a tim povodom iz Istanbula oglasila se i Emina Jahović .

Emina je uputila apel za pomoć
Emina je uputila apel za pomoć foto: Stefan Stojanović

U nizu jakih zemljotresa koji su u poslednja 24 sata pogodili Tursku i Siriju, prema poslednjim podacima, poginulo je više od 4.000 ljudi, dok je oko 15.000 povređeno. Strahuje se da bi broj povređenih mogao biti veći narednih sati i dana.

 

Prvi zemljotres pogodio je okrug Pazarčik oko 4 ujutru po lokalnom vremenu, oko 60 kilometara vazdušne linije od granice sa Sirijom.

 

Zatim se dogodilo još nekoliko desetina naknadnih potresa, da bi onda došlo do drugog jakog zemljotresa oko 10 časova po tamošnjem vremenu. To su najveći zemljotresi u Turskoj od 17. avgusta 1999, kada je poginulo 17.000 ljudi, od čega 1.000 u Istanbulu.

 

U Turskoj se trenutno organizuju velike akcije spasavanja i traženja preživelih u ruševinama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emina Jahovic (@yaemina)

 

Apel za pomoć uputila je i poznata pevačica Emina Jahović, koja već godinama živi u Istanbulu sa svojim sinovima. Jedan od zemljotresa zabeležen je i na području Ferizlija, na svega 150 kilometara od Istanbula.

 

Apel koji je Emina uputila
Apel koji je Emina uputila foto: Emina Jahović Instagram

- Turska je proglasila četvrti nivo uzbune. Stanje alarma nivoa četiri uključuje međunarodni poziv za pomoć. Za sve vas širom sveta koji čitate ovu poruku. Našim ljudima koji su bili pod ruševinama zemljotresa u mojoj zemlji potrebna je vaša pomoć da bi se spasili - poručila je Jahovićeva na Instagramu.

 

 

makonda-tracker