Pesma Maye Sar Korake ti znam premijerno 15. marta

0
Ovogodišnja pesma predstavnica Bosne i Hercegovine na 57. Takmičenju za pesmu Evrovizije Korake ti znam biće prvi put javno izvedena u programu BHT1 15.marta ove godine, a iste večeri publici će biti emitovan i video spot za ovu numeru.

Proteklih  sedam dana, Maya Sar sa svojim producentom i suprugom, Mahirom Sarihodžićem, boravila je u Rimu, gde su muzički oplemenili pesmu, u poznatom italijanskom studiju, Quattro Uno.

Pod palicom maestra Adriana Penina, jednog od vodećih muzičkih producenta San Rema snimane su gudačke deonice pesme. Orkestar sa kojim je Maya snimila pjesmu je Roma Sinfonietta, oformljen 1993. godine. Ovaj orkestar već punih dvanaest godina redovno sarađuje sa Eniom Morikoneom, dobitnikom Oskara za životno delo 2007. godine, koji je široj publici  poznat kao kompozitor muzike za filmove Za šaku dolara, Za koji dolar više, Dobar, loš, zao.

Saradnja orkestra Roma Sinfonietta i Maye Sar na snimanju evrovizijske pesme Korake ti znam prvo je takvo iskustvo ovom renomiranom orkestru sa jednim umetnikom sa naših prostora.

Pesma Korake ti znam svoju premijeru će doživeti 15.marta, a svi zaineteresovani da čuju numeru treba da budu uz programe BHRT-a, dakle BHT1, BH Radija 1 i da budu on-line na www.bhrt.ba i na www.eurovision.tv.

makonda-tracker