Leontina Pat: Moj brak je kratko trajao

1
Talentovana Leontina Pat priznala je da njenom braku sa muzičarem Filipom Patom došao kraj, ali da će zbog sreće ćerke Lucije, uprkos odvojenom životu, nastaviti da neguju korektan odnos
Foto: Petar Đorđević, Story press
Foto: Petar Đorđević, Story press

Kada su se 2009. venčali nakon samo tri meseca ljubavi, kantautorka Leontina Pat (41) i violinista Filip Pat (35) nisu ni slutili da će se tri godine kasnije isto tako na brzinu i razvesti. Uprkos tome što su kao krunu svog emotivnog odnosa u aprilu 2010. godine dobili preslatku ćerkicu Luciju, ni uloga roditelja u kojoj su, kako su u više navrata isticali, beskrajno uživali nije uspela da spase njihovu narušenu vezu. I mada su dugo demantovali da u njihovom braku postoje nesporazumi i svađe, dojučerašnji supružnici tek protekle nedelje rešili su da priznaju istinu. Naime, muzičar je, kako je istakao u obaveštenju koje je protekle nedelje poslao medijima, podlegao pritisku i izjavio da je njegov rastanak sa Leontinom izvestan, ali kako će se truditi da sa njom kao majkom svog deteta ostane u dobrim odnosima.

- Od trenutka kada je u javnost dospela informacija u vezi sa Leontininim i mojim brakom, svašta se plasiralo, a uglavnom su u pitanju nagađanja i dezinformacije. U početku nisam hteo da reagujem jer sam želeo da zaštitim svoju porodicu, ali zbog konstantnog zvanja telefonom od strane mnogih redakcija, zbog čekanja ispred stana mojih roditelja, po tržnim centrima, praćenja, molim vas da ispoštujete sledeće: s obzirom na to da Leontina i ja više nismo zajedno, od ovog trenutka pa nadalje neću davati nikakve izjave, niti odgovarati na vaša pitanja. Takođe, uvek ću se truditi da budem u dobrim odnosima sa njom jer je iznad svega ona majka našeg deteta - stajalo je u saopštenju Filipa Pata. Međutim, poznata umetnica ostala je nema za javnost sve do protekle nedelje kada je u emisiji Ja to tako na televiziji Pink voditeljke Ivane Baltić otkrila najintimnije detalje iz svog života, odgovarajući na temu da li primat daje porodici ili karijeri.

- Moj brak je kratko trajao - rekla je Leontina ne želeći da se upušta u dalje spekulacije o svom odnosu sa Filipom, koji je navodno presudio bračnom krahu zbog bliskog odnosa sa donedavno javnosti nepoznatom pevačicom Saškom Janković.

- Istina je da Filip i ja sarađujemo na mom novom albumu, ali nisu tačne spekulacije da smo u emotivnoj vezi. Već duže vreme sam sa jednim momkom koji je inače vlasnik jedne firme, ali nije iz javnog života - izjavila je Saška za Story, dok Leontina nije želela da komentariše glasine da joj je suprug bio neveran. Kompozitorka i kreativni direktor dečijeg festivala Čarolija do pre nekoliko meseci rado je delila sa medijima čarobne trenutke svoje svakodnevice sa Filipom i njihovom ćerkicom Lucijom, a sada je svu svoju energiju usmerila je na posao, ali i na svoju naslednicu.

Mada još nisu podneli papire za razvod nego su za sada samo otpočeli odvojeni život, njihovi prijatelji tvrde da zbog zahladnelih odnosa pomirenje među njima nije moguće. Iako se na početku njihove ljubavi činilo da su jedno u drugom pronašli svoju sreću, o čemu su neretko javno govorili, emocije su vremenom nestajale i na kraju su se potpuno ugasile.

Talentovana umetnica nikada nije dozvolila da se u javnosti primeti njeno loše raspoloženje, pa je tako i ovoga puta rešila da daleko od medija ožali godine ljubavi u koje je utkala sebe i pronađe snage da nastavi dalje. 

 

Nikola Rumenić i Ksenija Konić

 

makonda-tracker