Anabela Bukva: Još sam u šoku

0
Ophrvana bolom i strepnjom pevačica Anabela Bukva smogla je snage da otkrije kako se oseća nakon što je njena voljena mama Jadranka pokušala samoubistvo
Foto: Marko Poplašen, Vladimir Šporčić  Foto: Marko Poplašen, Vladimir Šporčić
Foto: Marko Poplašen, Vladimir Šporčić Foto: Marko Poplašen, Vladimir Šporčić

Protekla nedelja bila je jedna od najtužnijih u životu pevačice Anabele Bukve (37) jer je njena majka Jadranka Polutak (57) četrnaestog februara pokušala samoubistvo prekomernom dozom sedativa. Ona je to učinila u svom domu, odakle je nakon hitne intervencije Anabeline sestre Romanele (27) prebačena u bolnicu gde će se oporavljati nekoliko meseci. O uzrocima ove izbegnute tragedije za sada se malo zna, osim da je šarmantna Jadranka iza bedema raspoložene i nasmejane žene skrivala određene psihičke probleme uzrokovane zdravstvenim stanjem i nezadovoljstvom u emotivnom životu. Vest o maminom pokušaju samoubistva šokirala je Anabelu i jedva je smogla snage da nam ukratko otkrije kako se oseća.

- Teško mi je da pričam o tome i veoma se loše osećam. Ipak, srećna sam jer je moja mama trenutno u dobrim rukama i nadam se da će ova agonija brzo proći - kaže Anabela opisujući karakter svoje majka.

- Ona je izuzetno jaka žena ali sve kroz šta je prošla u životu ostavilo je traga na njenoj duši. Okidač je u ovom slučaju bilo sve ono što ona nosi u sebi, a nikad se ne zna kada ta negativna osećanja mogu da kulminiraju - kaže pevačica koja i dalje strahuje za mamu.

- Još sam u šoku i teško mi je da se suočim sa pitanjima koja mi postavljate. S  druge strane, znam da su do nje doprle moje reči i da će neke nove tek dopreti, a ja je molim da nađe bar jedan dobar razlog da ostane među nama. Ona zna koliko je volim i kolika mi je podrška tokom svih ovih godina - kaže Bukva čija sestra Romanela ne može da viđa majku koja je u bolničkoj izolaciji.

- Moja sestra je ta koja o svemu vodi računa jer sam ja u Srbiji. Čim budem mogla da vidim mamu otići ću u Švedsku. Romanela je u stalnom kontaktu s lekarima i znam da ona na najbolji način brine o svemu - kaže Anabela koja zbog brige za mamino zdravlje prolazi kroz pakao i nema vremena da razmišlja o novinskim napisima kako se navodno pomirila sa biznismenom Sašom Nedeljkovićem (29).

- Ovo što se mojoj mami desilo, probudilo me je iz dubokog zimskog sna. Počela sam da na neke stvari, ljude koji me okružuju, ali i na medijske napise gledam drugim očima. Ne zanimaju me banalnosti kojima se pojedinci bave - kaže Bukva koja se sa bivšim dečkom videla na Kopaoniku, a budući da su nakon raskida ostali u dobrim odnosima, sada su samo prijatelji.

- Ne želim više nikome da se pravdam i objašnjavam s kim sam se i zbog čega srela. To su banalne stvari naspram ovoga što se desilo mojoj mami, a što je u meni probudilo sve odbrambene nagone i tek sad nameravam da se borim - zaključuje pevačica.

Nikola Rumenić

 

makonda-tracker