Suzana Mančić: Krišom sam plakala

1
Mada je bila ophrvana strepnjama i strahovima, voditeljka Suzana Mančić otkriva kako se operaciji levog kuka podvrgla jer više nije mogla da trpi bol
Foto: Kurir
Foto: Kurir

Otkada se pre skoro godinu dana prilikom pada u emisiji Pesma plus bingo koja se emitovala na RTS-u povredila, voditeljka Suzana Mančić (55) trpela je velike bolove u predelu levog kuka. Kada su tegobe postale nesnosne i počele da usporavaju njeno kretanje, Suzana je odlučila da se podvrgne ugradnji veštačkog kuka, a ovaj zahvat je 6. februara u 17 časova izveo profesor Zoran Blagojević na Institutu za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica. Voditeljka kaže da se posle operacije oseća dobro i da je srećna što se njena agonija konačno završila.

- Prvi put u životu primila sam transfuziju jer je reč o komplikovanoj operaciji koja je trajala sat i petnaest minuta. Primila sam lumbalno spinalnu anesteziju, ali sam uprkos tome čula i električnu testeru i kuckanje po kostima. (Smeh) Iako zvuči strašno, nisam se osećala loše jer sam bila poluuspavana. I buđenje iz anestezije je proteklo dobro. Kada su moje ćerke pozvale odeljenje intenzivne nege da se raspitaju kako mi je, nisu očekivale da će od mene lično čiti rečenicu: Ej, deco, sve je dobro prošlo. Ali stvarno nisam imala bolove. Već sutradan su me podigli na noge, a drugog dana sam sa fizioterapeutom uz pomoć hodalice prošetala duž čitavog hodnika i dobila aplauze iz ostalih bolesničkih soba - priča Suzana koju optimizam ne napušta ni kada je najteže.

- Povreda kuka ima veze sa više padova. Pre desetak godina kada smo Zoran Radojković Pile i ja radili emisiju Bračne zavrzlame povredila sam se u pauzi snimanja kada sam vraćajući se iz prodavnice stala na šaht koji nije bio fiksiran i pala na levi bok. Tada sam u stvari povredila kuk, ali sam tegobe koje su usledile gurala pod tepih. Nisam išla kod lekara jer sam mislila da će sve proći. Međutim, krenuli su bolovi. A kada počinje da vas boli prepona to znači da vam je kuk načet i taj proces se ne zaustavlja. Pad u emisiji Pesma plus Bingo prošlog marta me je izgleda samo dokrajčio. Mislila sam da mi je stradalo samo rame, ali se ispostavilo da nije tako i od tada su krenuli intenzivni bolovi u nozi. Kad sam usled bolova počela drugačije da hodam, shvatila sam da tako više ne ide. Znala sam da moram na operaciju jer više nisam mogla da trpim tegobe - priznaje voditeljka i ne krije da je na intervenciju krenula sa dozom strepnje.

- Kada me je doktorka pozvala da me pripremi za operaciju, rekla mi da je to težak zahvat i da moram da budem spremna i psihički. Nešto me je steglo u grlu i stomaku, pa sam otišla u sobu i saopštila deci da idu kući i čim su izašle isplakala sam se za sve ono što sam se pravila hrabra i odlučna. Svaki bolesnik zaslužuje taj sat plakanja jer čovek olakša dušu i suzbije neke strahove - smatra Mančićeva koja je na sve načine pokušavala da uteši svoje ćerke Teodoru (19) i Nataliju (16), ali i verenika, grčkog biznismena Simeona Ocomokosa (61).

- Ja sama nisam delovala zabrinuto jer sam verovala da će sve biti dobro, a nisam želela ni da se ćerke plaše zbog mene. Posećuju me svakog dana, donose mi kafu, cveće i ceđeni grejp koji volim. Nataliju sam čak 10. februara poslala na vikend u Rim sa mojom drugaricom Zoranom Šulc jer sam im rekla da moraju da iskoriste poklon koji sam dobila od Državne lutrije Srbije. Simeon je došao na jedan dan da me vidi jer ima puno poslova u Atini, ali svakodnevno se čujemo po nekoliko puta, a na vezi je i sa profesorom koji me je operisao. Spokojni smo pošto sve ide kako treba, a u bolnici ću biti još dve nedelje. Sigurno ću ići na neku rehabilitaciju i možda u banju krajem proleća. Jedna gospođa mi je na hodniku rekla da će mi po izlasku trebati štake, a ja sam joj odgovorila: A ne, ja sa štakam ne izlazim iz bolnice! Uverena sam da će tako i biti. Verujem da ću za mesec dana moći da vozim kola i nosim štikle, a moj lekar kaže da ću za šest meseci zaboraviti da sam bila operisana - kroz osmeh kaže Suzana.

 

Jelena Kulović

 

 

 

makonda-tracker