slava joj je uzela život

Takmičila se za MIS SVETA, pa umrla od smrtonosne doze lekova: Ko je bila LEPOTICA koja je čuvenom Šotri rodila dete?

0

Kada je ponela titulu jedne od najlepših žena sveta cela Jugoslavija je brujala o njoj.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Davne 1966. godine cela Jugoslavija je pričala o devojci koja je ponela titulu jedne od najlepših žena na svetu.

 

Izbor za Mis sveta koji je održan u Londonu doneo je Nikici Marinović ogroman uspeh.

 

Nikica se tada takmičila kao prva predstavnica tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, a osvojila je drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Rite Farije.

 

 

Kada je organizovan izbor za Mis Jugoslavije, nedeljnik "Bazar" preuzeo je organizaciju. Dogodilo se da glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama, zbog čega je počela da traži dalje.

 

Izbor je pao na lepu Nikicu i ispostavilo se da je to bio pun pogodak. Ipak, nakon velikog uspeha život dotada nepoznate devojke se veoma promenio. Nakon takmićenja preselila se u Beograd, a muškarci su bili potpuno opčinjeni njenom leopotom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbia&Montenegro (@serbmne)

 

U gradu su kolale priče da je čak odbila i slavnog režisera Roberta Roselinija koji je nudio ulogu u svom filmu. Smatrala je da nije spremna za Holivud. Njeno je srce osvojio beogradski književnik i režiser Vuk Vučo s kojim je dobila sina Đorđa. Taj brak je trajao manje od pet godina, a nakon razvoda, ponovno su je opsedali udvarači.

 

Prelepa Dubrovčanka sudbonosno "da" drugi put je rekla čuvenom reditelju Zdravku Šotri, kojem je rodila sina Marka. Taj brak je potrajao malo duže, ali ljubav se završila 1980. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Serbia&Montenegro (@serbmne)

 

Nikica je imala butik u Knez Mihailovoj i mnogi su tamo dolazili samo kako bi je videli.

 

Ipak, pritisak slave i javni život ostavili su velike posledice u njenom životu. Ona je posle nekog vremena počela da pati od depresije, a svoj život okončala je tako što je uzela veliku količinu lekova i otrovala se.


Njen život se zavšrio u 61. godini života.

 

 

makonda-tracker