Milorad Čavić: Srećan sam u novoj vezi

0
Plivač Milorad Čavić priznaje da je srećan u vezi sa glumicom Milicom Milosavljević i dodaje da mu je bivša devojka Ivana Đerisilo samo drugarica
Foto: Ivan Dobričić
Foto: Ivan Dobričić

Nakon raskida romanse sa odbojkašicom Ivanom Đerisilo (28) s kojom je sa brojnim prekidima proveo tri godine, naš najbolji plivač Milorad Čavić (27) ponovo je zaljubljen. Uprkos tome što nikada nije voleo da deli svoju intimu sa medijima, Milorad ne krije da je izabranica njegovog srca glumica Milica Milosavljević (21) s kojom se zabavlja oko pola godine. Zaljubljeni par se proteklog petka pojavio u Zvezdara teatru gde su nameravali da pogledaju pozorišni komad Kumovi, ali kao pravi srčani sportista, Čavić nije mogao da se koncentriše na predstavu, nego je pred sam početak ostao u kafiću u samom pozorištu kako bi odgledao rukometnu utakmicu.

- Priznajem da sam u vezi, ali ne bih mnogo pričao o tome. Došao sam na predstavu u Zvezdara teatar, ali je nažalost nisam odgledao jer sam na malom ekranu pratio rukomet – kaže Milorad i kroz smeh objašnjava zbog čega je i ovoga puta uplovio u romansu sa plavokosom devojkom.

- Nažalost, volim crnke, ali ide mi s plavim devojkama - našalio se Čavić koji je protekle srede otputovao u Milano, gde će nastaviti da trenira kako bi bio u savršenoj formi pred Olimpijadu koja će se na leto održati u Londonu. Prilikom odlaska na aerodrom Nikola Tesla ispratila ga je njegova bivša devojka Ivana Đerisilo s kojom se oprostio ulazu u zgradu. Mada je njihov zagrljaj potrajao čak nekoliko minuta i mnoge verovatno naveo na pomisao kako su emocije među njima i dalje snažne, plivač kaže da su njih dvoje sada samo prijatelji, ali i da će zauvek biti povezani na specifičan način.

- Ivana mi je zaista samo drugarica. Bila je deo mog života i nadam se da će tako ostati do kraja života. I naše porodice su veoma bliske i međusobno se izuzetno poštuju – kaže Čavić koji je kao i dok su bili zajedno nastavio da sa odbojkašicom učestvuje u brojnim zajedničkim humanitarnim akcijama.

- I dalje zajedno imamo humanitarnu fondaciju, ali Ivana, nažalost, nije mogla da prisustvuje nedavnom pica partiju koji sam napravio deci bez roditeljskog staranja iz doma Moša Pijade. Trudim se da pomognem koliko god mogu u takvim akcijama i imam svesrdnu Ivaninu podršku. I bokser Nenad Borovčanin (32) obećao je da će mi pomoći u humanitarnim aktivnostima, a mislim da bi on mogao da bude pravi uzor deci jer je veliki sportista i čovek – objašnjava Milorad kojeg su nedavne sportske pobede Novaka Đokovića, srpskih vaterpolista i rukometaša motivisale da još napornije treninge.

- Svi znamo kakve uspehe su postigli naši sportisti. Mogu samo da kažem da me je malo bolelo što nisam bio deo toga, ali ta vrsta osećanja samo je znak da sportski duh neprestano gori u meni. Glavni cilj mi je Olimpijada i Evropsko prvenstvo u maju pa se nadam da ću opet obradovati naciju – kaže Čavić i tvrdi da trenutno ni približno nije u formi kao 2008. godine kada je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

- Za sada sam daleko od ponavljanja tog uspeha. Tek prošlog meseca u Italiji, vratio sam se u top šesnaest. Da sam imao još jedan pokušaj i da se tamo plivalo za finale, siguran sam da bih ušao među prvih osam. Ipak, i taj uspeh mi mnogo znači i motiviše me za dalje. Nadam se da ću ove godine biti na vrhu – priča Milorad i otkriva kako se oseća posle povrede leđa koja mu je svojevremeno pravila mnogo problema i zbog koje se podvrgao operaciji.

- Moja leđa sada mnogo bolje podnose treninge i mada bi to moglo i bolje, ovaj dosadašnji napredak je velika stvar. Zbog toga idem u Italiju na jedno malo takmičenje i desetodnevne pripreme. Baza mi je u Beogradu i zahvalan sam gradonačelniku Draganu Đilasu, ali i Ministarstvu sporta koji su meni i mom timu obezbedili odlične uslove za treniranje – zaključuje slavni plivač.  

Nikola Rumenić

makonda-tracker