Maya Sar Bosnu i Hercegovinu predstavlja pesmom Korake ti znam

1
Činom potpisivanja ugovora između predstavnika Radio-televizije BiH i kantautorke Maye Sar u sredu je u Sarajevu ozvaničena odluka da će ova umetnica predstavljati Bosnu i Hercegovinu na 57. takmičenju za pesmu Evrovizije u Bakuu u Azerbejdžanu.
Foto: Marko Poplašen
Foto: Marko Poplašen

Maya Sar je na konferenciji za medije organizovanoj ovim povodom najavila da pesma kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evrosongu 2012. nosi naziv Korake ti znam, za koju potpisuje muziku i tekst. Aranžman je uradio Mahir Sarihodžić.

- Pesma je karakterno bliska meni i mom senzibilitetu, te na tragu onoga što smo do sada radili. Ekskluzivitet za pesmu je što će koaranžer biti jedan od vodećih ljudi na italijanskom San Remu, producent Adriano Penino. Trudićemo se da dostojanstveno predstavimo našu zemlju na ovom prestižnom takmičenju – otkrila je Maya, a prenosi portal Sarajevo-X.

Maya Sar je najavila i da će deo za spot i pesmu s gudačkim orkestrom biti sniman u Rimu, a deo u Istanbulu. Cilj joj je da napravi spoj Istoka i Zapada, tradicije i modernog. U Rimu će u narednom periodu biti urađena i postprodukcija pesme. Predstavljanje pesme Korake ti znam očekuje se početkom marta. Takmičenje za pesmu Evrovizije biće održano 22., 24. i 26. maja.

Maya Sar godinama je deo tima Dina Merlina, prve simpatije publike pobrala je numerom Nespretno. Simpatije slušalaca osvojila je i njena autorska numera Moj je život, moja pjesma, koju izvodi zajedno sa Aleksandrom Radović, Karolinom Gočevom i Ninom Badrić.

makonda-tracker