Vitni Hjuston će biti sahranjena u subotu u Nju Džerziju

0
Slavna američka pevačica koja je pronađena mrtva u hotelskoj sobi u subotu na Beverli Hilsu, biće sahranjena 18. februara u crkvi u Nju Džerziju u kojoj je počela da peva kao dete
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prema saopštenju pogrebne kompanije Vigam u Njuarku sahrana će se obaviti u 12 časova po lokalnom vremenu u baptističkoj crkvi Nove nade. Njeno telo prebačeno je na aerodrom Teterboro u Nju Džerziju u ponedeljak, a odatle u pogrebno preduzeće u zlatnim mrtvačkim kolima.

Vlasnik preduzeća Karolin Vigam rekla je da će se sahrani moći prisustvovati samo oni koji budu pozvani, dodajući da će to biti privatno vreme za porodicu Hjuston. Kako prenose mediji, bivši muž Vitni Hjuston, muzičar Bobi Braun, dobio je jasnu poruku od njene familije da ne treba da dolazi na sahranu, iako on želi da bude uz njihovu ćerku Bobi Kristinu.

- Oni su nju više od trideset godina delili sa gradom, državom, sa svetom. Ovo je njihov trenutak da se oproste - rekla je ona novinarima.

Nakon obdukcije koja je izvršena u nedjelju u toku su toksikološke analize, a vlasti kažu da će im trebati osam nedelja pre nego što utvrde tačan uzrok smrti.

Kako piše američki portal TMZ, Vitni je navodno pre smrti tvrdila prijateljima da se stvarno želi sresti s Isusom, rekavši da ima osećaj da joj se bliži kraj.

Muzička diva je poslednje dane svog života provela posvećena religiji, čitala je Bibliju, pevala himne i upuštala se u intenzivne razgovore o Isusu Hristu i zagrobnom životu sa svojim bliskim prijateljima i članovima porodice.

Nedavno je tokom jednog nastupa izvela pjesmu Da, Isus me voli, a samo dan nakon toga jednom prijatelju je rekla da će uskoro i sama videti Isusa, jer to istinski želi.

Kako se navodi, pevačica je samo nekoliko sati pred smrt razgovarala s prijateljima o Jovanu Krtistelju i Isusu koga je prokomentarisala rečima:

- Znate, on je tako cool i ja stvarno želim videti Isusa.

Drugi izvor tvrdi da je Vitni govorila prijateljima da oseća kako se njeno vrijeme bliži i da se do tog trenutka želi posvetiti Bogu i molitvama.

 

 

makonda-tracker